ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΟΚΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ Κ.Κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ…!!!

ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ  ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ...!!!
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ  ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ…!!!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΟΚΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ Κ.Κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ…!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Γ΄  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ  ΕΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΕΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ...!!!
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ Κ.Κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ...!!!
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ....!!!!
ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑ....!!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ..!!!

ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΑΓΙΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡ ..!!!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ ΟΤΙ:
«Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την απεριόριστη αγάπη μου προς το πρόσωπο σας και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου γιατί εσείς σταθήκατε όλα αυτά τα χρονιά κοντά μου ως πατέρας αδελφός και φίλος. Μαζί σας μοιράστηκα τις ανησυχίες μου και τους προβληματισμούς μου. Εσείς με συμβουλεύσατε και με καθοδηγήσατε ώστε να γίνομαι διαρκώς καλύτερος. Κοντά σας έμαθα τόσα που η καλύτερη εγκυκλοπαίδεια όλου του κόσμου δε θα μπορούσε να μου διδάξει.
Γιατί σεβασμιώτατε εσείς ότι θέλετε να διδάξετε και να πείτε το λέτε με έμπρακτη αγάπη.
Γιατί οι Κώοι είναι πολύ τυχεροί άνθρωποι, και τους ζηλεύω πραγματικά, που η Μητέρα Εκκλησία και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τους έστειλε να τους διαποιμάνει ο πιο χαμογελαστός και καλόκαρδος άνθρωπος. «Ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων σας καί σάρκα ἐκ τῆς σαρκός σας ! Τόν ὑμέτερον ἐκ τῶν ὑμετέρων! Ἐκλεκτόν ἐκ τῶν ἐκλεκτῶν!»
Να ξέρετε ότι τώρα που θα είμαι μακριά σας θα σας σκέφτομαι και θα σας αγαπώ ακόμα περισσότερο και θα προσεύχομαι υπέρ υγείας του αρχιερέως Ναθαναήλ ειδικά το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, καθώς θα συμμετέχω στη λιτάνευση της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, θα σας θυμάμαι και η σκέψη μου θα ταξιδεύει στο πρόσωπό σας και όταν θα με ρωτούν οι συντοπίτες μου τι κάνει και που είναι αυτός ο καλόκαρδος δεσπότης που για πρώτη φορά από το 1755 λιτάνευσε κουβαλώντας την στο στήθος του την Παναγία μας για 20 ολόκληρα χιλιόμετρα και το όνομα του γράφτηκε ανεξίτηλα στην ιστορία της μεσσηνιακής γης θα τους λέω ότι είναι εδώ μαζί μας συμμετέχει με την προσευχή του και με την σκέψη του.
Είμαι βέβαιος Σεβασμιώτατε ότι ο Θεός θα σας δίνει δύναμη και πολλά πολλά χρόνια να διαποιμάνετε αυτή τη μικρή σε έκταση αλλά μεγάλη σε ιστορία, παράδοση και σπουδαιότητα Παυλική Εκκλησία, και όταν θα έρχεστε εδώ, σε αυτό το ναό και θα ιερουργείτε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στην εορτή του αγίου Σεβαστιανού, στην ιερά πρόθεση θα περνά από την σκέψη και τα χείλη σας και της δικής μου ανάξιας ελαχιστότητας το όνομα
«μνήσθητι κύριε του δούλου σου Βασίλειου, γονέων, αδελφών και συγγενών»
Τελειώνοντας να ξέρετε ότι φεύγω πολύ φτωχότερος.
ΝΑΙ! Δεν κάνω λάθος.
Φεύγω φτωχότερος, γιατί εδώ στην όμορφη Κω αφήνω όχι μόνο ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή μου άλλα αφήνω και ένα μεγάλο κομμάτι από την καρδία και την ψυχή μου.
Σας ευχαριστώ.

Εις έτη πολλά δέσποτα.»
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ