ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ 33 ΧΛΜ. ΒΑ ΤΗΣ ΚΩ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΝΑΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ (ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ) & ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΕΠΕΣΑΝ ΚΤΙΡΙΑ….!!!!!

2 νεκροί τουρίστες κι ένας ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια – 2 σοβαρά τραυματίες (εκτός κινδύνου) με τραύμα στο μάτι και εσωτερική αιμορραγία- καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοιχίου μέσα στην περιοχή των μπαρ στο κέντρο της πόλης-Φώτο).


Αρκετοί μετασεισμοί μεταξύ 4,7 R – 5,1 R oι οποίοι συνεχίζονται…

Τουλάχιστον 22 εισαγωγές υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο Κω από πτώσεις μικροαντικειμένων και κινήσεις πανικού (πτώση από μπαλκόνια κλπ) και περίπου 80 ελαφρά τραυματίες.

Κατάρρευση του Ιερού του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου (Φώτο με Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και Μητροπολίτη επί ποδός έξω από το Ναό)- κατάρρευση εξωτερικής διακοσμητικής κολόνας στον ΙΝ της Αγ. Παρασκευής στην πόλη της Κω. Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Τμήμα της καμάρας προς τα μπαράκια. Τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείου (ακριβώς μπροστά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων).

Κινδύνευσαν σκάφη από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω – Σοβαρές ρηγματώδεις στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού και πίσω από τη ΔΕΗ -Καταπλακώθηκαν τουλάχιστον 3 ΙΧ στην περιοχή πίσω από τη ΔΕΗ όπου κατέρρευσε παλιά πέτρινη αποθήκη (Φώτο).

Στην Κω το πρωί ο Υπουργός Υποδομών μεταφορών και δικτύων Χρ. Σπίρτζης (λόγω των σοβαρών ζημιών στις υποδομές στο λιμάνι, προβλήτες, κτήρια) μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, τον Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό τον Α ΓΕΣ και άλλους. Έρχονται επίσης για ενίσχυση 2 μονάδες του ΕΚΑΒ και διασώστες (συνολικά 8 άτομα).


Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται ενώ όλο το νησί βρίσκεται στο πόδι. Έχουμε και τα πρώτα βίντεο:
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ