ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΊΜΙΑ.

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΊΜΙΑ

Ο καθηγητής Μουσικής άρχων  Μαΐστορ  πρωτοψάλτης της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησιάς κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, μετά το πέρας του Αρχιερατικού  μνημόσυνου, εκφώνησε μία εμπνευσμένη , στοχευμένη,  άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, που  συγκίνησε και σίγουρα τόνωσε το πατριωτικό συναίσθημα, ενώ έστειλε και τα δικά της μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.Την παραθέτουμε παρακάτω:

Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ  ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ (28-1-2018)

Σεβασμιώτατε, εξοχώτατε κ.Υπουργέ,  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Δήμαρχε, κ. πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες κυρίες και κύριοι..

«Ανδρών γαρ επιφανών πάσα γη τάφος» (Περικλής.)

Βρεθήκαμε εδώ σήμερα, όχι για να θρηνήσουμε, αλλά για να αποτίσουμε φόρο χρέους και τιμής στη θυσία των επιφανών της πατρίδας τριών νέων ανδρών που τάφος τους έχει την τιμή να είναι τα γαλανά ένδοξα εδώ κοντινά μας ελληνικά νερά. Εδώ που πριν από 194 χρόνια  ο  Μιαούλης καταναυμάχησε τον ενωμένο στόλο των Τούρκων και των Αιγυπτίων και έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της  τρις χιλιόχρονης και πλέον ιστορίας.

Είμαστε εδώ για να  πούμε  στους τρεις ήρωές μας, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό, που έδωσαν τη ζωή τους, κατά τη εκτέλεση του υπέρτατου καθηκοντός τους προς  την πατρίδα, ότι νιώθουμε υπερηφάνεια γι’  αυτούς και τιμούμε σήμερα ευλαβικά τη μνήμη τους. Να τους πούμε ότι η θυσία τους ιδιαίτερα στους δύσκολους σημερινούς καιρούς μας αποκτά συμβολική σημασία, και μας χαλυβδώνει  γιατί αποτελεί ύψιστο παράδειγμα εκπλήρωσης χρέους προς την Πατρίδα για όλους μας.

Ημέρα, λοιπόν, τιμής και χρέους η σημερινή ημέρα προς τους τρεις νέους ηρωές μας που ακολούθησαν το πνεύμα απ’αιώνων ηρώων και θυσιάστηκαν υπέρ «Πίστεως και Πατρίδος» .Το πνεύμα  που έκαμε τον ποιητή να τραγουδήσει: « Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία για αυτά τα δύο πολεμώ κι αν δεν τα αποκτήσω τι μ΄οφελεί να ζήσω»


Άδικος ο θάνατος και μάλιστα ο απρόσμενος και πρόωρος. Όμως εάν πρόκειται για την πατρίδα είναι έντιμος θαυμαστός μακάριος και τιμημένος… Μου έρχονται αυτή τη στιγμή μερικοί  στίχοι του αρχαίου ποιητή μας του Τυρταίου σε μετάφραση Σπυρίδωνος Τρικούπη. Στίχοι που τους περιείχαν τα καλά παλιά σχολικά βιβλία και τους αποστηθίζαμε  «Τι τιμή στο παληκάρι όταν  πρώτο στη φωτιά, σκοτωθεί για την πατρίδα με τη σπάθα στη δεξιά». Απλοί οι στίχοι, ίσως και για μερικούς  απλοϊκοί, αλλά μεστοί  νοήματος και εθνικής έξαρσης. Και οι τρεις ήρωες, πέσαν πρώτοι στη κρίση διαρκείας, που διερχόμαστε από την ανιστόρητη, μα και επιθετικά βουλιμική αμφισβήτηση της  κυριαρχίας του εθνικού μας χώρου από τους ανατολικούς γείτονές μας. Πέσαν πρώτοι και απέδειξαν ότι μεγάλωσαν μέσα σε οικογένειες με ιδανικά. Σε οικογένειες που τα ιδανικά αυτά τα μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά τους και τα έστειλαν να καταταχθούν και να τα προασπίσουν μέσα από τον τιμημένο ελληνικό Στρατό την πατρίδα. Πέσαν πρώτοι και απέδειξαν ότι έζησαν  σε οικογένειες που γαλούχησαν τα παιδιά τους με τις υπέρτατες  έννοιες της Θρησκείας της  Πατρίδας της Οικογένειας. Και όλα αυτά εν μέσω ,μιας υπερεξαπλωμένης κοινωνικής αμφισβήτησης των παραπάνω αξιών, από ανεύθυνους και ανιστόρητους  αρνητές, που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ότι οι ιδέες αυτές είναι για τους ταπεινούς, ανθρώπους τους οπισθοδρομικούς  και τους ξεπερασμένους. Σε αντίθεση με εκείνους  που θεωρούν ότι είναι οι  φωστήρες της διανόησης και της προόδου και επομένως οι υπεύθυνοι και οι απολύτως αρμόδιοι για τη διαπαιδαγώγηση του λαού.

Όμως έχουν αναλογισθεί ότι σ’αυτές τις αξίες στηρίχθηκε το οικοδόμημα του ελληνικού γένους, ότι δεν είναι πρόσφατες αλλά ισόχρονες με τη ύπαρξη της Ελλάδας, ότι τις διατράνωσαν με τους λόγους  και τις πράξεις τους οι αρχαίοι και οι νεώτεροι πρόγονοι και προπάτορες  μας και έδωσαν το στίγμα και  καθόρισαν το πλαίσιο της όλης συμπεριφοράς που πρέπει να διέπει τις συντεταγμένες κοινωνίες και μάλιστα των λαών με τη δική μας ιστορία και παράδοση; Γνωρίζουν ότι με αυτές τις αξίες  όρισαν και την έννοια του υπέρτατου εθνικού χρέους, που βρίσκει την  ολοκλήρωσή του μέσα από αυτές.
Αντηχεί μέσα στους αιώνες και στη ψυχή των σωστών Ελλήνων και όχι των αθυρμάτων που παριστάνουν τους  Έλληνες  και μολύνουν με την παρουσία τους, τις ιδέες τους και  τις πράξεις τους τον άγιο χώρο ης πατρίδας μας, ένας ύμνος φιλοπατρίας. Ο Παιάνας  στους «Πέρσες»  του  Αισχύλου :«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».Δηλαδή. «Παιδιά της Ελλάδας εμπρός, Ελευθερώστε την Πατρίδα, τα παιδιά,τις γυναίκες, τους ναούς των πατρογονικών  μας Θεών, τους τάφος των προγόνων». Ορίστε. Με ποια σπουδαιότερα λόγια και με ποιον εμφαντικότερο  τρόπο θα μπορούσε να διατυπωθεί η έννοια αυτού του τριπτύχου. πατρίδα, θρησκεία,  οικογένεια που σήμερα λοιδωρείται;
          Από το τρίπτυχο αυτό το πρώτο είναι σίγουρα η Πατρίδα. Γιατί άμα υπάρχει πατρίδα υπάρχουν και λειτουργούν και οι δυο άλλες αξίες Αν όχι τα πάντα χάνονται. Ας αφουκραστούμε το Σωκράτη που μας λέει:  « Μητρός τε  και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον».
Επομένως το χρέος προς την πατρίδα είναι η ύψιστη υποχρέωση του κάθε πολίτη μιας χώρας. Πολύ περισσότερο εάν αυτή  η πατρίδα έχει ιστορία αιώνων όπως η δική  μας.
Ή το θέλουμε ή όχι είμαστε απόγονοι  ηρώων, απόγονοι και κληρονόμοι πνευματικών κολοσσών, απόγονοι και κληρονόμοι ανεπανάληπτων και αξεπέραστων δημιουργημάτων τέχνης και επιστήμης, είμαστε απόγονοι εκπολιτισμού της ανθρωπότητας, είμαστε οι κάτοικοι της πιο όμορφης γωνιάς της γης.   Ως εκ τούτου, αν θέλουμε να είμαστε όχι μόνο  απόγονοι, αλλά και  αντάξιοι των προγόνων μας, πρέπει να το αποδεικνύουμε με έργα.

Αναντίρρητα, λοιπόν, η ημέρα μνήμης των τριών ηρώων που τώρα τελούμε το μνημόσυνό τους, μας επιτάσσει ότι, μπροστά στα μύρια σημερινά  προβλήματα που υφιστάμεθα ως λαός -δυστυχώς όχι και δίχως δική μας ευθύνη-πρέπει να αφυπνιστούμε, και αποτινάζοντας από πάνω μας κάθε ωφελιμιστικό υποκειμενικό λογισμό, να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας: ΌΧΙ στον αφελληνισμό  του Έθνους μας, ΟΧΙ στον αποχριστιανισμό του, ΟΧΙ στη απεμπόληση των πατροπαραδότων του  χαρακτηριστικών, ΟΧΙ στην απαξιώση των αξιών του, ΟΧΙ στη λήθη της ιστορίας του, ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, ΟΧΙ σε μια Ελλάδα που, αν συνεχιστεί η σημερινή φρικώδης πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, σύντομα δεν θα είναι πλέον παρά μια αποχρωματισμένη Ελλάδα, που δεν θα θυμίζει τίποτα από το κλέος  του παρελθόντος της. Θα είναι  ένας ελάχιστος και αμελητέος αριθμός ατόμων μέσα στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Άρα  δεν θα είναι πλέον η ιδέα Ελλάς.

Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας. Και ενωμένοι και αρραγείς να έχουμε τη δύναμη να  βροντοφωνάξουμε σε όποιον αμφισβητεί  τις στεριές και τις θάλασσές μας, τα Ίμιά μας… το «Μολών Λαβέ».
Όσο για σας αδέλφια μας Χριστόδουλε Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψέ,  Ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε.Τα κύματα της θάλασσας που αφήσατε την τελευταία πνοή σας, ο φλοίσβος της στα ακρογιάλια μας, ο αέρας που ακουμπά επάνω της, θα  μας  σιγοψιθυρίζουν πάντα το όνομά σας και θα φέρνουν στο νου μας  τη θυσία σας και θα μας υπενθυμίζουν το χρέος μας προς εσάς τους ήρωες, μα και προς την πατρίδα μας. Το χρέος που έχουμε  ως ακρίτες να υπερασπιστούμε, εάν το καλέσουν οι καιροί, μέχρι τελευταίας  ρανίδας του αίματός μας τα άγια χώματα των νησιών μας και τις  ελεύθερες θάλασσες της πατρίδας μας. Και ξέρουμε ότι σε κάθε περίσταση του αγώνα μας δεν θα είμαστε μόνοι. Θα έχουμε κεραυνιαία δύναμη και προστασία τις ένδοξες ένοπλές μας δυνάμεις για την αντιμετώπιση και αποτροπή  όλων των κινδύνων. Τις Ένοπλές μας Δυνάμεις που αγρυπνούν και περιφρουρούν το Αιγαίο μας,  τη μεγάλη και μοναδική  κοιτίδα  λίκνο του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.  Τις ένοπλες δυνάμεις μας, με την τρις χιλιετή  και πλέον περιλάλητη ιστορία τους που αγρυπνούν και εγγυώνται την  εδαφική και όχι μόνο ακεραιότητα της χώρας μας.
Η μνήμη σας  σεβαστοί και αγαπημένοι μας νεκροί, θα είναι αγήρω.

Ζήτω οι ήρωες των Ιμίων,

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις μας


Ζήτω η αιωνία Ελλάδα μας.

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO