ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

«Προσευχόμαστε και ελπίζουμε να κάνουν Ανάσταση με τις οικογένειες τους»


 Την κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών που συνελήφθησαν πριν από περίπου 20 ημέρες στα σύνορα στον Έβρο, σχολίασε, μιλώντας στον ιστότοπο  poimin.gr που ασχολείται με εκκλησιαστικά ζητήματα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Τόνισε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας της κράτησης των ελλήνων αξιωματικών σε τουρκικές φυλακές και η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από την κοινωνία και τους φορείς του κράτους. Πρόσθεσε, ότι ο καθένας από την πλευρά του, πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με σύνεση και υπευθυνότητα να βοηθήσει έτσι ώστε η 30η Μαρτίου να είναι μια ημέρα χαράς και όχι επιπλέον δυσάρεστων γεγονότων και εξελίξεων. Σημείωσε δε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος προσεύχεται ώστε οι δυο Έλληνες αξιωματικοί να κάνουν «Ανάσταση» με τις οικογένειες του, καθώς και ο θεός να οπλίσει με υπομονή τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειες τους που πρέπει να θάρρος να τους στηρίξουν.  Τέλος ευχήθηκε αυτή η δοκιμασία να τελειώσει το συντομότερο και να μην ζήσουμε ανάλογες στιγμές αγωνίας, σε μια κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα όχι μόνο στις σχέσεις με τους «γείτονες», αλλά και λόγω της κρίσης, που από οικονομική έχει εξελιχθεί σε κρίση της κοινωνίας και των ανθρωπίνων σχέσεων.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ