«ΔΡΟΜΟΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ».
...........................ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....................................


Στις 17 Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του συνεδριακού χώρου του ξενοδοχείου ΑΚΤΗ ΤΑΥΓΕΤΟΣ θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον άγνωστο Μικρασιάτη που πρόσφερε τον οβολό του πριν από 197 χρόνια, για να αγοραστεί το μπαρούτι του αγώνα στη Σμύρνη και το Αϊβαλί και εκφορτώθηκε στη θέση Αλμυρό της Βέργας για τις ανάγκες της Επανάστασης του 1821,με τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

6 μ.μ.: ΄Αφιξη των επισήμων και λοιπών επισκεπτών στο Συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου ΑΚΤΗ ΤΑΥΓΕΤΟΣ. Αφή φλόγας, καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού. Χαιρετισμοί από Βουλευτές, κ. Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους Καλαμάτας Πόρου και Πύλου Νέστορος, τον Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης νήσου Πόρου, τον Πρόεδρο Δημοτικού Διαμερίσματος Βέργας και εκπροσώπους άλλων Φορέων.

6.30: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Φώτιο Καραλή, Πρόεδρο της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και Αντιπρόεδρο Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας.

6.45: Παραλαβή σκυτάλης από μέλη Αθλητικών Συλλόγων για την πραγματοποίηση Σκυταλοδρομίας στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ, που διάνυσαν οι πρόγονοί μας με τα ζώα τους από τον Αλμυρό έως την Ιερά Μονή Μαρδακίου (περιοχή Νέδουσας Ταϋγέτου).

6.50: Απονομή τιμητικών επαίνων.

7 μ.μ.:

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια από τα μέλη της ορχήστρας και χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλη, Κείμενα-Αφήγηση από τον Τάσο Μπουκουβάλα, χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Βέργας υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Μαλτίδη και του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Τσόμπου. Παρουσίαση εκδήλωσης από Ερασιτέχνες Ηθοποιούς του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (ΜΕΘ) πάνω σε ιδέα και κείμενα Παύλου Κλάδη.

8 μ.μ.: Κεράσματα σ΄ όλους τους καλεσμένους, προσφορά και των δύο Συλλόγων.

8.10: Τέλος εορτασμού.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν αυθεντικά κειμήλια (όπλα και σπαθιά) από τη Συλλογή του Σπύρου Κατσίρα, πορτραίτα των ηρώων του 21 από τη Συλλογή της κ. Μαρίας Τσιριγώτη-Μπεζαντέ, έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από το ιστορικό γεγονός των Σωτήρη Τζαμουράνη και Λεώ Μανιάτη.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ