Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ, (ΦΩΤΟ)Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα, με αφορμή την Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίς κ. Προκόπιος  Παυλόπουλος. Με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκε και τον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου και προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης η οποία βρίσκεται στο Ναό αυτές τις ημέρες.


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και τον ενημέρωσε αναφορικά με το ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και την συντήρησή της. Εν συνεχεία ακολούθησε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.
Μεγάλη τιμή για την κωμόπολη του Πεταλιδίου η προσκύνηση, στις 23-3-2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής της επονομαζομένης και Πεταλιδιώτισσας, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του Προεστώτος της Εκκλησιαστικής Συνάξεως της Μεσσηνίας Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και αφιέρωσε στην Χάρη Της το Αρχιερατικό του εγκόλπιο.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ