ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΜΕΣΩ ΚΩ…!!!


Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, που θύμισε σε πολλούς από τους συμμετέχοντες τις πενταήμερες σχολικές εκδρομές, και με πολύ ζεστό καιρό αναχώρησε σήμερα από την Καλαμάτα για τη Νίσυρο η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας, σε ανταπόκριση της πρόσκλησης του δημάρχου Νισύρου προς τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει επανασύσφιγξη σχέσεων με το ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.

Στην αποστολή μετέχουν 3 αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, 22 άτομα από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, 4 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και ένας δημοσιογράφος, που θα μετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 70χρονα της απελευθέρωσης της Νισύρου και της ενσωμάτωσής της στην Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και σ’ αυτές θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, η αποστολή αναχώρησε “μεταφέροντας την αγάπη και την υποστήριξη των Καλαματιανών προς τους ακρίτες του Αιγαίου.
Πριν την αναχώρηση του λεωφορείου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αποχαιρέτησε τα μέλη της αποστολής και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία, τονίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με ένα νησί της Δωδεκανήσου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι η Νίσυρος «υιοθετήθηκε» από το Δήμο Καλαμάτας το 2000, επί Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και Δημάρχου Παναγή Κουμάντου.
Η αποστολή της Καλαμάτας θα μεταβεί στη Νίσυρο με πλοίο και, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο του νησιού, θα φιλοξενηθεί εκεί.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα καλύψει τα έξοδα μετάβασης, που θα γίνει οδικώς μέχρι τον Πειραιά και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς (μέσω Κω).
Σημειώνεται ότι στη Νίσυρο μεταφέρονται και τοπικά προϊόντα, ως δώρα, προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο”.

ΠΗΓΗ:  https://www.messinialive.gr/anachorise-apostoli-tou-dimou-kalamatas-gia-nisyro/


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ