Η Καλαμάτα τόνωσε το ηθικό της Νισύρου και της Κω στο όμορφο αντάμωμα..!!!Σε αποτίμηση της παρουσίας της Καλαματιανής αποστολής σε Κω και Νίσυρο προχώρησαν σήμερα, με συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου. Η Καλαματιανή αποστολή με τα 32 συνολικά μέλη, με το υπέροχο χορευτικό του Μορφωτικού πολιτιστικού Συλλόγου και τους εντυπωσιακούς «Ελληνομνήμονες» με τα άρματα-κειμήλια των προγόνων μας αγωνιστών του 1821, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.
Οι Ελληνομνήμονες με επικεφαλής τον αδάμαστο Σπύρο Κατσίρα (ο οποίος δήλωσε ότι ταξιδεύουν -όπου τους καλέσουν-παντού στην Ελλάδα για να τα δει όλο και περισσότερος κόσμος- ενώ σήμερα κάνουν γυρίσματα για την «Μηχανή του Χρόνου», η οποία θα τους παρουσιάσει τηλεοπτικά στις 25 Μαρτίου), εντυπωσίασαν με τις φορεσιές και την μικρή επίδειξη των εντυπωσιακών αρμάτων – κειμηλίων των προγόνων μας.
Χτες στην Κω πραγματοποιήθηκε ένα εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε από τις τοπικές αρχές και όλους τους διερχόμενους εκείνη την ώρα από την πλατεία.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώ και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Αστυνομικός Δντής Κ. Κοκορόσκος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός και Ε. Χατζηχριστοφή (κανονίστηκε μάλιστα πρόσκλησή τους στα Θερινά Ιπποκράτεια), η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω Α. Κατσίλλη, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη και φυσικά ο Πρόεδρος των Εν Κω Πελοποννησίων Δ. Καραματζιάνης και των Ρουμελιωτών Ζ. Παπασταθόπουλος οι οποίοι είχαν την ιδέα αυτής της παρουσίασης καλωσορίζοντας με θερμά λόγια τα μέλη της αποστολής (ο Δ. Καραματζιάνης αφιέρωσε την εκδήλωση αυτή στη μνήμη του «αγωνιστή» της ζωής Άγγελου Γιωργαλλή, ενώ όλοι ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον μικρό Λευτέρη).
Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας χαιρετισμό και ευχαριστίες για την θερμή υποδοχή στην γειτονική Νίσυρο αλλά και στην Κω απηύθυνε η Μαρία Οικονομάκου, η οποία συνόδευε την αποστολή.
Με πληροφορίες και υλικό από
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ