ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ: “ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ”.
Καταγγελίες κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος για το Κέντρο Ιππασίας και τις αθλητικές εγκαταστάσεις έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης ο επικεφαλής της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» Θόδωρος Μπρεδήμας μετά από αναφορά του Καθηγητή Χρήστου Τουρνά που μεταξύ άλλων τονίζει:

«Απέραντες εικόνες αδιαφορίας, ντροπής, εγκατάλειψης και παρακμής αποτυπώνουν όσοι επισκέπτονται το Δημοτικό κέντρο ΙΠΠΑΣΙΑΣ και τις Αθλητικές εγκαταστάσεις (ΓΗΠΕΔΟ) της κοινότητας ΠΛΑΤΕΟΣ που υπάγεται στον ευρύτερο ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος μαζί με το Δ.Σ. του προέβη στο παρελθόν στην αγορά ενός οικοπέδου στο ΠΛΑΤΥ έναντι ενός σεβαστού ποσού, περίπου εκατό είκοσι χιλιάδων Ευρώ (120.000), Δημοσίου χρήματος με σκοπό να το μετατρέψει σε χώρο έκθεσης αλόγων και ιππασίας που θα έφερνε μελλοντική ανάπτυξη στην περιοχή, χωρία βέβαια ο ίδιος να πίστευε τότε στην υλοποίηση τέτοιας προοπτικής!

Μέχρι σήμερα, πράγματι, δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια αξιοποίησης του οικοπέδου εκ μέρους του Δημάρχου με αποτέλεσμα ο χώρος να θυμίζει μάλλον μια απροσπέλαστη άγρια ζούγκλα παρά μια φιλόξενη και προσιτή τοποθεσία κατάλληλη για την διεξαγωγή ιππικών εκθέσεων και άλλων αναπτυξιακών εκδηλώσεων».

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των ιππικών αγώνων στο Πλατύ είχε δηλώσει ότι κάθε χρόνο θα φτιάχνεται και από κάτι, ωστόσο πέρα από την αρχική ξύλινη περίφραξη, ο χώρος έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του MessiniaLIVE. Oι αγώνες φέτος έγιναν με σημαντική συμβολή και στήριξη του επιχειρηματία από το Πλατύ, Γιώργου Μαντζή,ο οποίος έχει δωρίσει και τα κιγκλιδώματα ασφαλείας των θεατών στο ιπποδρόμιο.

ΠΗΓΗ: MessiniaLIVE.  


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ