ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ… ΣΠΙΝΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ.Tι αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας, καθώς και κάτοικοι της Θουρίας και της Μικρομάνης συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, διαμαρτυρόμενοι για την παραβατικότητα και την αύξηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κάποιων αθιγγάνων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση “Στην ομαλή κοινωνική ζωή της Θουρίας και της Μικρομάνης δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από κλοπές που αφορούν σε σπίτια, γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα, φωνές, συγκρούσεις, ενοχλήσεις από τις εξατμίσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, σπινιαρίσματα στις πλατείες της Μικρομάνης και της Θουρίας, που συνοδεύονται από επιθετική συμπεριφορά”.

Ο Δήμαρχος είπε ότι θα ενημερώσει την Αστυνομική Αρχή και ότι γνωρίζει πως ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας κάνει το καλύτερο δυνατό, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει.

“Η παραβατικότητα των αθιγγάνων δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ανοχής, αλλά και της οικονομικής κρίσης και της φτώχειας που αυτή συνεπάγεται”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Τέλος επισημαίνεται ότι στα μέσα Μαΐου, θα έλθει στο Δημαρχείο Καλαμάτας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για θέματα αθίγγανων και οι διαμαρτυρόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ