ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ…!!!Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας κρίθηκε προφυλακιστέος, έπειτα από την πολύωρη απολογία του για σειρά κακουργημάτων που τον βαρύνουν.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ευσταθούν, ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί συμφώνησαν να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να ζητήσει την αποφυλάκισή του.Οι κατηγορίες

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος συνελήφθη στον Άλιμο το περασμένο Σάββατο, καταζητούμενος επί 16 μήνες, κλήθηκε να λογοδοτήσει για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ευσταθούν, ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί συμφώνησαν να προφυλακιστεί. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνεται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων, όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η δικογραφία σε βάρος του Αρ. Σώρρα και των συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις». Η εισαγγελική λειτουργός διαπιστώνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προτροπή της ΜΚΟ του Αρτέμη Σώρρα προς πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα περίφημα 600 δις ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις», είναι δύσκολο να υπολογιστεί προς το παρόν, καθώς μόνο σε εφορίες φαίνεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα». Στο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφεται επίσης η περίπτωση ασφαλιστικού φορέα του οποίου η ζημιά φθάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές, για τις οποίες εστάλησαν περίπου 120 «εξώδικα Σώρρα».

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί υποστηρικτές του φωνάζοντας συνθήματα.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ