ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ…!!!!


Πάνω από 100 χρόνια μετρά ο καθιερωμένος εορτασμός του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια» στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, τιμώντας τους Αγίους ως προστάτες.

Το γραφικό εξωκκλήσι βρίσκεται στην περιοχή Πέταλο στο δρόμο προς Κουταλά βορειοδυτικά της Καλαμάτας με καταπληκτική θέα και είναι πραγματικά από τα πιο όμορφα της περιοχής με προαύλιο κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου πλάτανου και δυο πηγές όσοι και οι Άγιοι Ανάργυροι!

Σε αυτό το εκκλησάκι πολλές δεκαετίες πριν ξεκίνησαν να εορτάζουν οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία της πόλης μας που τότε είχαν την επωνυμία «Σωματείον Εργατών Καπνεργοστασίου Καλαμών, σιγαροποιών και καπνεργατών», όπως προκύπτει και από την αναγραφή στην Εικόνα των Αγίων Αναργύρων που έχουν αφιερώσει στον εν λόγω Ναό το έτος 1914.

Συνεχίζουν αδιάκοπα μέχρι τις μέρες μας να κρατούν την παράδοση και πέρα από τον εορτασμό φροντίζουν και για την υλική στήριξη με χαρακτηριστικό μετά τους σεισμούς του 1986 κατόπιν παρέμβασης του Σωματείου, η Διοίκηση της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ανέλαβε να αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Φέτος ξεκίνησαν και τον καλλωπισμό του προαυλίου χώρου με αποκατάσταση στις μάντρες και τα πεζούλια με καινούργια κατασκευή από πέτρες της περιοχής και όλα αυτά με χρήματα από τις συνδρομές των εργαζομένων και με τη συνδρομή της Διοίκησης της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου μετ΄ Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων και όπως κάθε χρόνο είναι ευκαιρία συνάντησης των σημερινών εργαζομένων, των απόμαχων συνταξιούχων, της Διοίκησης της ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., των προσκυνητών με κεράσματα και ανταλλαγή ευχών για υγεία και κάθε ευλογία από τους προστάτες τους Αγίους Αναργύρους.

ΠΗΓΗ: messinialive.gr
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ