ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.Υπογράφηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ενώ τον λόγο πήρε και ο Μάθιου Νίμιτς. Η τελετή ολοκληρώθηκε με μια συμβολική κίνηση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Μόλις τελείωσε η «οικογενειακή» φωτογράφιση, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έλυσε τη γραβάτα του, πλησίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον αγκάλιασε και του την πρόσφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας την πήρε και την έβαλε στην τσέπη του, όμως ο Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, αντιλήφθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε τοποθετήσει καλά τη γραβάτα στην τσέπη του, την πήρε, την δίπλωσε προσεκτικά για να μην τσαλακωθεί και την τοποθέτησε ξανά στην τσέπη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το γεύμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το γεύμα το οποίο παρέθεσε στην ελληνική αντιπροσωπεία ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ,  Ζόραν Ζάεφ, στο Οτέσοβο, το μεσημέρι της Κυριακής μετά την υπογραφή της συμφωνίας.


Οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Σκοπίων γευμάτισαν σε σκοπιανό έδαφος, στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει μετά την ολοκλήρωσή του:

«Ήταν πολύ καλό το κλίμα, σχεδόν σαν τραπέζι γάμου».

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απαντώντας σε ερώτηση του kozanimedia σχολίασε το δώρο του Ζ. Ζάεφ που ήταν μια γραβάτα αναφέροντας πως θα την φορέσει «όταν πρέπει» εννοώντας τη δέσμευσή του για την ελάφρυνση του χρέους.


ΠΗΓΗ: ZOUGKLA.GR

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ