«ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ» ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ …!!!!!


«ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ» ΣΤΑ SOCIAL MEDIA  ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ …!!!!!


ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ  ΠΟΣΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ........;;;;;;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ;
Την απάντηση δίνει η  σκοπιανή εφημερίδα Vecer που δημοσίευσε πρόσφατα ρεπορτάζ για τους Έλληνες επισκέπτες στα Σκόπια. Το θέμα της δεν αφορούσε τον τουρισμό.

Αφορούσε τους καταναλωτές του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με την εφημερίδα της γείτονος, κάθε Σαββατοκύριακο, περίπου 15.000 Έλληνες περνούν τα ελληνικά σύνορα για μερικές ώρες και επιστρέφουν αυθημερόν στα σπίτια τους, στις Σέρρες, τη Δράμα, την περιοχή του Έβρου.
Συνηθισμένοι προορισμοί των Ελλήνων είναι η Γευγελή, η Στρώμνιτσα και η Μπίτολα που βρίσκονται κοντά στα σύνορα και σκοπός είναι κυρίως η αγορά φαρμάκων, βενζίνης και οι οδοντιατρικές εξετάσεις!

Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και με τους κατοίκους των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στα παράλια της Τουρκίας. Από ρούχα και έπιπλα μέχρι και ζαρζαβατικά ψωνίζουν οι νεοέλληνες από τις τουρκικές παραλιακές πόλεις.


 ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ….:

Ουρές σχηματίζουν στα σύνορα τα αυτοκίνητα που καταφτάνουν απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα - Περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ έχασε το ελληνικό κράτος από πωλήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά μόνο στον Νομό Κιλκίς…!!!

■ 1 εκατομμύριο Έλληνες τζόγαραν στα σκοπιανά καζίνο το 2013
■ Συνταξιούχοι μετακομίζουν στη Γευγελή για να μειώσουν το κόστος ζωής
■ Ουρές στα σκοπιανά οδοντιατρεία για σφράγισμα με 10 ευρώ

■ Από Λάρισα μέχρι Ορεστιάδα λεωφορεία μεταφέρουν τζογαδόρους στο «Λας Βέγκας» των Σκοπίων


Προφανώς δεν είναι η ξενομανία που ωθεί τους Έλληνες της βόρειας Ελλάδας να πηγαινοέρχονται στα Σκόπια και τη Βουλγαρία, ή τους Έλληνες των νησιών της ανατολικής Μεσογείου, στην Τουρκία. Οι τιμές είναι.

Η τιμή της βενζίνης στα Σκόπια είναι 40 λεπτά φθηνότερη από την τιμή στην Ελλάδα με αποτέλεσμα, το κέρδος να φθάνει έως και 20 ευρώ από ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ. Το ίδιο συμβαίνει και στα φάρμακα. Πιο πολύ συμφέρει να ταξιδέψει κανείς ως τα φαρμακεία της Γευγελής όπου θα πληρώσει εξ ολοκλήρου το φάρμακο, παρά να πληρώσει τη συμμετοχή του ως ασφαλισμένος στην Ελλάδα. 

Κι αν τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν «φυσιολογικά», εξωπραγματική είναι η κίνηση στα οδοντιατρεία των Σκοπίων όπου οι τιμές είναι στο 1/5 των ελληνικών, με το κόστος π.χ. συγκεκριμένων οδοντιατρικών υπηρεσιών να κυμαίνονται εκεί στα 50 ευρώ και εδώ στα 250. Σύμφωνα δε με τους Έλληνες πελάτες, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν στα Σκόπια είναι υψηλής ποιότητας, ενώ οι οδοντίατροι όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες, έχουν μάθει ελληνικά ώστε να ξεπεραστεί και το πρόβλημα της επικοινωνίας.
Σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ παλαιότερα, η κάμερα του συνεργείου κατέγραφε τους Έλληνες πελάτες που αγόραζαν από την Τουρκία την οικοσκευή, τα ρούχα και τα ζαρζαβατικά της εβδομάδας και με στεναχώρια μεγάλη τόνιζαν ότι έχουν αυτή την τύχη μόνο το καλοκαίρι, γιατί το χειμώνα ο καιρός δυσκολεύει «το πήγαινε – έλα απέναντι».

Εκτός από τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου όμως, η σκοπιανή εφημερίδα αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της μετανάστευσης Ελλήνων συνταξιούχων, που προτίμησαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν μόνιμα στη γειτονική χώρα, όπου η σύνταξή τους, τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπέστατη διαβίωση.

Και μιας και παντού η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, οι σκοπιανοί γείτονές μας εκμεταλλεύθηκαν τη ζήτηση και έχτισαν οικιστικά συγκροτήματα για να στεγάσουν τους Έλληνες συνταξιούχους τα οποία πωλούνται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Κι αν εδώ η σύναξη εξαντλείται στο φόρο, το χαράτσι και τη συμμετοχή στα φάρμακα, εκεί τον κάνει «άρχοντα» τον συνταξιούχο των 500 ευρώ !
Δεν είναι ασφαλώς λύση η μαζική μετανάστευση στα Βαλκάνια, ούτε έχουν όλοι οι Έλληνες την «τύχη» να ζουν σε παραμεθόριες περιοχές για να πηγαινοέρχονται στα Σκόπια, τη Βουλγαρία ή την Τουρκία.

Μια κάποια λύση θα ήταν η αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών παρεμβάσεων και πολιτικών στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ