ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΟΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ …!!!


Ένα «ματωμένο φεγγάρι» θα εμφανιστεί στο νυχτερινό ουρανό στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ καθώς η Σελήνη θα περάσει στη σκιά της Γης για τη μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα.

Η πλήρης έκλειψη θα διαρκέσει μία ώρα, 42 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, αν και θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει μερική έκλειψη, κάτι που σημαίνει πως η σελήνη θα περάσει συνολικά τρεις ώρες και 54 λεπτά στη σκιά της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή από το ηλιοβασίλεμα έως τα μεσάνυχτα σήμερα 27η Ιουλίου και στη συνέχεια, από τα μεσάνυχτα μέχρι την ανατολή του ήλιου της 28ης Ιουλίου, στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας και της Αυστραλίας.

«Αποκαλείται ματωμένο φεγγάρι γιατί το φως του ήλιου περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης στον δρόμο για τη σελήνη και η ατμόσφαιρα της Γης το κάνει κόκκινο όπως ο ήλιος όταν δύει γίνεται κόκκινος», δήλωσε ο Άντριου Φάμπιαν, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Όταν η Σελήνη μετακινηθεί στην κωνική σκιά της γης από φωτεινή λόγω του ήλιου γίνεται σκοτεινή. Κάποιο φως, ωστόσο, θα φθάσει μέχρι τη σελήνη γιατί αποκτά μια κλίση λόγω της ατμόσφαιρας της Γης.

«Αν σε αυτή την έκλειψη στεκόσαστε στη σελήνη, θα βλέπατε τον ήλιο και στη συνέχεια η Γη θα ερχόταν να σβήσει τον ήλιο», δήλωσε ο Φάμπιαν. Ο δακτύλιος της Γης θα λάμπει επειδή το φως διαχέεται από την ατμόσφαιρα της Γης».

Την ίδια ημέρα ο Άρης θα είναι πιο λαμπερός από ποτέ καθώς θα ταξιδεύει κοντά στη Γη, έτσι οι παρατηρητές θα μπορούν να δουν πώς είναι στ’ αλήθεια ο κόκκινος πλανήτης.

Η έκλειψη της σελήνης δεν θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική ούτε από το μεγαλύτερο μέρος του Ειρηνικού. Η επόμενη σεληνιακή έκλειψη τέτοιας διάρκειας αναμένεται το 2123.

Στοιχεία ολικής έκλειψης Σελήνης (ορατή από Ελλάδα)
•Έναρξη μερικής έκλειψης Σελήνης: 27 Ιουλίου 2018, 21:24:27
•Έναρξη ολικής έκλειψης Σελήνης: 27 Ιουλίου 2018, 22:30:15
•Μέγιστο έκλειψης Σελήνης: 27 Ιουλίου 2018, 23:21:44
•Πέρας ολικής έκλειψης Σελήνης: 28 Ιουλίου 2018, 00:13:11
•Πέρας μερικής έκλειψης Σελήνης: 28 Ιουλίου 2018, 01:19:00

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ