ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΕ Η ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ “ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ…!!!!Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα, στο κτήμα που δώρισε η Ασημίνα Καρέλια, χήρα του αείμνηστου Κώστα Καρέλια, στα Γιαννιτσάνικα, στο τέρμα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

Στην εξωτερική πλευρά του κτήματος έχει τοποθετηθεί ενημερωτική πινακίδα για την επισκευή και την επέκταση των κτηρίων, για την “Κιβωτό του Κόσμου Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”, ενώ προβλέπεται να βρουν το δικό τους καταφύγιο 40 παιδιά από την Κιβωτό. Πρόκειται για κτήμα και κτήρια, τα οποία με τις κατάλληλες κατασκευές θα συγκροτήσουν τη μονάδα για τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επισκεφθεί το χώρο ο εμπνευστής και δημιουργός της Κιβωτού πατήρ Αντώνιος και μαζί με την κ. Καρέλια σχεδίασαν τις αναγκαίες λειτουργικές ρυθμίσεις. Στο χώρο του ξενώνα, αναφέρουν οι πληροφορίες μας, θα γίνουν οι κοιτώνες για τα παιδιά, ενώ στην κυρίως οικία θα γίνουν αίθουσες υποδοχής, κατοικία παιδοψυχολόγων και γραφεία διοικητικής υποστήριξης. Οι χώροι των αποθηκών προορίζονται για εργαστήρια, έτσι ώστε να υπάρχει κατάρτιση των παιδιών σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και να αποκτούν εφόδια για τη ζωή τους. Επίσης η οικογένεια θα διαθέτει κάθε χρόνο τα αναγκαία ποσά για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Με τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας η “Κιβωτός του Κόσμου” ως ΜΚΟ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αυξημένο συντελεστή δόμησης που προβλέπει ο νόμος, για να κατασκευάσει και άλλα κτήρια για μελλοντικές ανάγκες της.

Η μονάδα αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στις δωρεές της οικογένειας, η οποία έχει κάνει δωρεά στο “Χαμόγελο του Παιδιού” ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Φιλοθέη της Αθήνας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ