ΛΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ…!!!!


Εγκαινιάσθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018, η πλατεία στην Τοπική Κοινότητα Αλωνίων, μετά την πραγματοποίηση σε αυτήν έργου ανάπλασης από το Δήμο Καλαμάτας. Η παρέμβαση του Δήμου συνίστατο στη διαμόρφωση ενός κοινοχρήστου δημοτικού χώρου - πλατείας, συνολικού εμβαδού 330 τετρ. μέτρων, που βρίσκεται στο κέντρο των Αλωνίων. Σ’ αυτόν τον υπαίθριο χώρο διατηρήθηκε η μία και μοναδική στεγασμένη κατασκευή, η στάση για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας. Στον αναπλασθέντα χώρο εγκαταστάθηκαν δημοτικός φωτισμός και αστικός εξοπλισμός (παγκάκια κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι, για την ανάπλαση της πλατείας, ο καταγόμενος από τ’ Αλώνια Αριστόδημος Μακρόπουλος προέβη σε δωρεά προς το Δήμο Καλαμάτας ενός οικοπέδου επιφάνειας 127,20 τετρ. μέτρων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο συνόρευε με την πλατεία του χωριού, η οποία με αυτόν τον τρόπο επεκτάθηκε. Τον πρόσθετο χώρο ο δωρητής αγόρασε, επιθυμώντας να τον δωρίσει στο Δήμο Καλαμάτας.

Ο κ. Μακρόπουλος κατέβαλε, επίσης, τη δαπάνη για τους ιστούς και τα φωτιστικά σώματα, τα παγκάκια και τα δέντρα που φυτεύτηκαν στην πλατεία.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μακρόπουλο για τις ευεργεσίες προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και του προσέφερε τιμητική πλακέτα, ενώπιον πλήθους κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή των εγκαινίων.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ