ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ..!!!!Με ένα σύντομο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη απευθύνθηκε στην κοινωνία με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης και της επίσημης λήξης του οκταετούς κύκλου του μνημονίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πάνω από τρεις φορές πως η «Ιθάκη», το τέλος δηλαδή της σύγχρονης Οδύσσειας της ελληνικής κοινωνίας από το 2010 έως το 2018, δεν είναι παρά η αρχή μιας νέας περιόδου, η οποία με σύνεση και σεβασμό θα σηματοδοτήσει την οικοδόμηση μιας Ελλάδας που αξίζει στους πολίτες της. Επεσήμανε επίσης πως κατά την περίοδο αυτή των μνημονίων τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί εννοώντας τον Λουκά Παπαδήμο και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας το διάγγελμά του διαβεβαίωσε τους πολίτες πως δεν πρόκειται να ξεχαστούν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια καθώς και εκείνοι που προκάλεσαν το ναυάγιο, εξηγώντας πως οι υπαίτιοι είναι τα πρόσωπα εκείνα της πολιτικής ελίτ που μέσω της διαφθοράς και της διαπλοκής λειτούργησαν ωσάν οι Έλληνες πολίτες να είναι απλοί και απαθείς υπήκοοι τους. Αναφέρθηκε σε επιχειρηματικούς και εκδοτικούς κύκλους οι οποίοι υπονόμευσαν την πορεία της χώρας η οποία κατέληξε στην τραγική περίοδο 2010-2018.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ