ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΙΔΕΡΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ) ..!!!


Με κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης κύλησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της προστάτιδας του συλλόγου Καρβελαιων Καλαμάτας Παναγία Σιδηρόπορτας. Οι καμπάνα της Μονής καλεί τους ευσεβείς χριστιανούς να προσέλθουν στον εσπερινό και να προετοιμαστούν για την αυριανή μέρα.

Με το τέλος του εσπερινού η Παναγία θέλησε να μας αλλάξει τα σχέδια και μια ξαφνική μπόρα κάνει την εμφάνιση της αποτρέποντας τα σχέδια του ΔΣ για μεγάλο πανηγύρι.

Την νύχτα την διαδέχεται η μέρα και ο λαμπερός ήλιος κάνει την εμφάνιση του μη θυμίζοντας τίποτα από την βραδινή ξαφνική μπόρα.

Κόσμος συρρέει να προσευχηθεί στην χάρη της Παναγίας και να θαυμάσει τα έργα που έχουν γίνει δίνοντας στο καθένα μας τη δυνατότητα να φανταστεί πως θα διαμορφωθεί ολόκληρο το μοναστηριακό συγκρότημα.

Οι αιδεσιμότατοι πατέρες της εκκλησίας μας τόσο το βράδυ όσο και το πρωί με το πέρας της θείας Λειτουργίας εξύμνησαν το έργο του συλλόγου Καρβελαιων Καλαμάτας για την προσφορά του στα έργα που έχουν γίνει αλλά και των πιστών δωρητών που με την συνδρομή τους βοηθούν στην αποπεράτωση.

Η παραδοσιακή γουρουνοπούλα το ψήσιμο των σουβλακιών και τα άλλα παραδοσιακά εδέσματα ανοίγουν την όρεξη στους καλεσμένους και σε συνδυασμό με την παγωμένη μπύρα φέρνει το κέφι που το διαδέχεται ο χορός.

Η ορχήστρα του εκλεκτού συμπατριώτη μας Αργύρη Ιωάννη με την εξαίρετη φωνή του Κώστα Παπαβασιλοπουλου και της Νατάσας αλλά και του απίθανου κλαρινιστα κρατούν το κέφι των παρευρισκομένων μέχρι αργά το Απόγευμα

Ο πρόεδρος του συλλόγου στην ομιλία του ευχαρίστησε τους επισήμους που επισκέφθηκαν το χωριό μας παρά το βροχερό απόγευμα, τα μέλη του ΔΣ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την διεξαγωγή της εκδήλωσης ,

Τους φίλους του συλλόγου που παρά την βροχή θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους προς το ΔΣ αλλά και την ισχυρή παρουσία τους έστεκαν στην ουρά όρθιοι για να καταναλώσουν τα ευπαθή προϊόντα ώστε να μην ζημιωθεί το ταμείο του συλλόγου.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας αλλά ιδιαίτερα την εξαιρετική φίλη και λάτρη του συλλόγου μας κυρία Ελένη Μαρή που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της ψήνοντας πατάτες σε ξύλο φούρνο και την παρασκευή ζυμωτού ψωμιού και παξιμαδιών.

Στην φετινή εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Παναγιώτης Νίκας με τον Αντιδήμαρχο κύριο Βασιλόπουλο Αθανάσιο.

Η βουλευτής κυρία Κοζομπολη Γιώτα ,ο πρώην βουλευτής κύριος Χρυσομάλλης Μίλτος, ο Αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κύριος Μακαρης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κύριος Μαρινάκης Σαράντος οι, πάρεδροι των χωριών Καρβέλι και Λαδά καθώς και υπεύθυνος των έργων της εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κύριος Κάππας Μιχάλης την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Λαδαιων κυρία Μασουρίδου Αθηνά.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΒΕΛΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΡΤΑ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΙΣΣΑΡΗ.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ