ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ……!!!!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου

Λάμπρη η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παλαίφατη πατριαρχική και σταυροπηγιακή μεγάλη Ιερά Μονή του Βουλκάνου...!!!

Οι εορτασμοί τιμής και αγάπης του μεσσηνιακού λαού και όχι μόνον προς την Παναγία την Βουλκανιώτισσα άρχισαν χθες με λαμπρό πανηγυρικό εσπερινό  χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσοστόμου και συμμετέχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πατέρα Φιλίππου Χαμαργιά, του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής του Βουλκάνου Πατέρα Προκοπίου Σμυρνή και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Ευθυμίου Θεωδορόπουλου.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον εσπερινό του κηρύγματος μίλησε για το νόημα της εορτής και για την Κοίμηση της Παναγίας, αλλά και για την μετάσταση της στους ουρανούς για να βρεθεί στην αγκαλιά του υιού της και θεού μας  Ιησού Χριστού…!!!

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής με την κάθοδο της σεπτής και θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας μας από την κορυφή του Όρους Ιθώμης προς το κάτω μοναστήρι και την υποδοχή της από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου Καρθαγένης, κ.κ. Μελέτιου και του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομου ξεκίνησε η Θεία και Ιερά Λειτουργία με την συμμετοχή του καθηγούμενου της Μονής Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Αλεξίου Σαραντόπουλου και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας  Πατέρα Νεόφυτου Σάχλα και με συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία Πολιτευτών, Περιφερικών Σύμβουλων και Δημοτικών Αρχών.…!!!!!

Ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο κήρυγμα του, αφού ευχαρίστησε τους δυό Αρχιερείς για την παρουσία τους στην μεγάλη πανήγυρη της Ιεράς Μονής του Βουλκάνου, αλλά και τις αρχές και ιδιαίτερα τον πιστό λαό που προσεύχεται για το καλό της Εκκλησιάς και της πατρίδας μας είπε εμφανώς συγκινημένος ότι  «η Παναγία μας μεσιτεύει, προστατεύει και ελευθερώνει και είναι πάντα αρωγός και προστάτης της πατρίδας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων και εισάκουσε τις προσευχές μας για την απελευθέρωση των δυό στρατιωτικών παλληκαριών μας που κρατούνταν στις τούρκικες φυλακές της Αδριανούπολης ……!!!!!!

Εξήρε βέβαια και το έργο του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κυρίου Γιάννη Λαμπρόπουλου για την βοήθεια του σε σημαντικά έργα επισκευής της Ιεράς Μονής του Βουλκάνου …!!!!

Ο Μητροπολίτης  Καρθαγένης κ.κ. Μελέτιος σε λόγο ευχαριστήριο ευχαρίστησε τον πιστό  λαό και ευχήθηκε τα χρόνια πολλά και ευλογημένα και απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας είπε «σας ευχαριστούμε που κάνατε πράξη τα όνειρα της αδελφότητας της Μονής και με τον αγώνα σας την ανακαινίσατε και την κάνατε στολίδι της Μεσσηνίας και κάλεσε τον λαό να αναφωνήσουμε το άξιος».Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ