ΕΒΔΟΜΗ ΒΡΑΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΗ Έβδομη Βραδιά Λόγου και Μουσικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις 3 Αυγούστου 2018 στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου «Σταθία Κωνσταντακοπούλου» από την Πολιτιστική Οργανωτική Ομάδα Εκδηλώσεων Διαβολιτσίου, στο πλαίσιο του 10ου Πολιτιστικού Αυγούστου με συντονίστρια και παρουσιάστρια της βραδιάς την Μεσσήνια ποιήτρια Παναγιώτα Αντωνακοπούλου και με συμπαρουσιάστρια την φιλόλογο Μαριάννα Αδάμ  Γκρόγκου.

Η ωραία χθεσινοβραδινή εκδήλωση που συνεχίζει να είναι μια πρωτοποριακή πολιτιστική εκδήλωση σε ολόκληρη την Μεσσηνία είχε ως θέμα «Ένας θέρος ουρανός» και είναι πάντοτε αφιερωμένη στον ευεργέτη του Διαβολιτσίου αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, αλλά φέτος ήταν πιο ιδιαίτερα συγκινητική, γιατί πριν από λίγες ημέρες αποχαιρετήσαμε την αείμνηστη Γιώτα Αργυροπούλου.

Όπως δήλωσε και η Μαριάννα Γκρόγκου «εγώ από πλευράς μου το μόνο που μπορώ να πω για αυτή την μεγάλη και σπουδαία γυναίκα είναι καλό παράδεισο και ο Θεός της Αγάπης, ο Αναστημένος Ναζωραίος να αναπαύσει την Γιώτα Αργυροπούλου από την ταλαιπωρία της αρρώστιας που την ταλαιπώρησε τον τελευταίο καιρό. Γιώτα μας θα ζεις μέσα στις καρδιές μας και στο πέρασμα του χρόνου θα μας μείνεις ανεξίτηλη στην μνήμη μας. Όπως μου έλεγες και εσύ «Μαριάννα μου αισθητοποιείς την Άνοιξη», τα λόγια σου μου έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου. Αιωνία σου η μνήμη». Η σκέψη, όμως, της εκδήλωσης ήταν και στους πληγέντες και δεκάδες νεκρούς από τις καταστροφικές φωτιές που τις τελευταίες μέρες έπληξαν την Ανατολική Αττική.

          Μεσσήνιοι και όχι μόνο λογοτέχνες απήγγειλαν τα έργα τους, αλλά και μουσικοί ερμήνευσαν έντεχνα άσματα.

Οι συμμετέχοντες με λογοτεχνικά έργα τους ήταν:

Η Παναγιώτα Αντωνακοπούλου  η οποία ήταν η οργανώτρια  και η ψυχή της βραδιάς
η Βασιλική Ρηγοπούλου-Μουρίκη,
η Δήμητρα Λιαράκου,
η Ελένη Αλεβίζου,
 η Ισμήνη Κωνσταντοπούλου,
 η Μαριάννα Γκρόγκου,
 η Λίνα Παπαβασιλείου,
 η Μαρία Σταθέα,
 ο Νικόλαος Σταυρόπουλος,
 η Ράνια Λυμπεροπούλου,
 ο Χρήστος Κανελλόπουλος
 και η Χρυσάνθη Σπυροπούλου-Σπανού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φιλόλογος Μαρία Σταθέα έκανε αφιέρωμα για την φίλη της και αγαπητή συνάδελφο της Γιώτα Αργυροπούλου.

Οι μουσικοί της βραδιάς που επένδυσαν μουσικά την όλη εκδήλωση  ήταν η Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου και ο Πέτρος Κατσουλής.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ