ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ….!!!!“Είμαστε δύο διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι, που είναι υποχρεωμένοι να συναντηθούν για το καλό του τόπου” είχε πει ο περιφερειάρχης στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της Πελοποννήσου, προκαλώντας έκπληξη. Λίγους μήνες μετά, η “συνάντηση” αποδίδει καρπούς για τους πολίτες και προκαλεί αδιέξοδα στους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Τατούλη.


Μόνο σχήμα λόγου φαίνεται ότι δεν ήταν το αίτημα του Πέτρου Τατούλη για συνάντηση των δύο διαφορετικών πολιτικών κόσμων, στους οποίους ανήκουν ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας. Πλέον, μετά τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματα η εν λόγω συνάντηση είναι πραγματικότητα και φέρνει σημαντικά έργα στην Πελοπόννησο.

8.500.000 ευρώ για έργα

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν 8.500.000 ευρώ για έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το έργο της βελτίωσης και συντήρησης της Εθνικής οδού Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τμήμα Ίσθμια – όρια νομού, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο της συντήρησης και βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, το έργο της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ και το έργο ανάδειξης και σήμανσης περιπατητικών μονοπατιών, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το έργο της ανάδειξης και σήμανσης των περιπατητικών μονοπατιών, σημειώνεται ότι «πρόκειται για μια πολιτική παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής, η οποία αναπτύσσει τον εναλλακτικό τουρισμό, ενσωματώνει την κοινωνία των πολιτών και προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών στη χώρα, άνω των 1100 χιλιομέτρων, δημιουργώντας συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων της. Τα μονοπάτια αυτά θα διατρέχουν τους ορεινούς όγκους του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων, αλλά και τους σημαντικότερους χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος”.

Η περιφερειακή τράπεζα και τα σκουπίδια

Η συνάντηση Τσίπρα – Τατούλη, ωστόσο, δεν αποτυπώνεται μόνο στις σημερινές εξελίξεις, αλλά σε μια σειρά από κομβικά έργα, τα οποία αφορούν την περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στο θέμα της ίδρυσης της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, όσο και στο ζήτημα των απορριμμάτων, το οποίο λύθηκε με την αποδοχή από την κυβέρνηση του σχεδίου Τατούλη.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Οι πιο πάνω εξελίξεις έχουν προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση σε όσους δεν μπορούν να δεχθούν το γεγονός ότι το σχέδιο Τατούλη για την Πελοπόννησο υλοποιείται με την στήριξη της κυβέρνησης, σε αυτούς που βλέπουν ότι το πολυπόθητο πολιτικό τέλος του Π. Τατούλη αργεί.

Πλέον, από τις εξελίξεις προκύπτει ότι περιφερειακή αρχή διαθέτει συνέπεια, προγραμματισμό και γνωρίζει τον τρόπο να διεκδικεί πόρους, οι οποίοι θα οδηγήσουν στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην Πελοπόννησο. Αυτό, άλλωστε, επέτρεψε στην κυβέρνηση να της εκχωρήσει σήμερα 8.500.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι εξελίξεις δείχνουν ότι Π. Τατούλης κερδίζει σε πολιτικό επίπεδο, παρότι οι αντίπαλοί του επιχειρούν να προεξοφλήσουν τον πολιτικό του θάνατο. Έτσι, σήμερα ο κ. Τατούλης διαθέτει τεράστια διεισδυτικότητα στη ΝΔ, κάτι που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έκανε η ίδια η Νέα Δημοκρατία. Επίσης, ο κ. Τατούλης εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο ΚΙΝΑΛ, καθώς σημαντικά στελέχη του στην Πελοπόννησο βρίσκονται στο πλευρό του από το 2010 και ότι και να συμβεί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν. Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου φαίνεται ότι έχει και την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, η οποία συνδράμει στην υλοποίηση του έργου του, γεγονός που σηματοδοτεί πολλά για το μέλλον.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε παράκρουση τους ορκισμένους εχθρούς του κ. Τατούλη, οι οποίοι βλέπουν ότι όσο και αν διαστρέφουν την αλήθεια, όσο και αν παρασκηνιακά επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, ο σχεδιασμός τους για πολιτική απομόνωση του Π. Τατούλη δεν προχωρά.«Αποδεικνύουμε καθημερινά πόσο υπεύθυνα και σκληρά δουλεύουμε για το σύνολο της Πελοποννήσου. Συνεχώς εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις με την εμπειρία μας και την αγαστή μας συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να υλοποιήσουμε έργα τα οποία έχουμε ωριμάσει με σοβαρότητα. Προετοιμάζουμε όλα τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους και διασφαλίζουμε την υλοποίησή τους με βασικό γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι στην προσπάθειά μας αυτή ενώνουμε δυνάμεις και ότι μεγιστοποιούμε το όφελος για την Πελοπόννησο”, δήλωσε ο Π. Τατούλης μετά τις σημερινές εξελίξεις.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ