«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΨΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ..!!!          ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ  ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΗ …!!!!


ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΟΣ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ   ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ  ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ  ...!!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ  ΚΗΔΕΨΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ …!!!

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΩΣ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ  ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ …!!!!


Μια εμβληματική φυσιογνωμία για το Ηράκλειο της Κρήτης κι όχι μόνο, ο πατέρας Σταύρος Καρπαθιωτάκης έφυγε από τη ζωή. Ο ιερέας άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στον Άι-Γιάννη Κνωσού, σε ηλικία 87 ετών.

Ο στρατιωτικός παπάς το 1957, νεαρός τότε, αψήφησε τις διαταγές και έθαψε τον μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Για την πράξη του αυτή πέρασε στρατοδικείο και έκανε φυλακή.


Η κηδεία του θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο ομώνυμο προάστιο του Ηρακλείου.

Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του:

«Τον Νοέμβριο του 1957 ήμουνα στρατιώτης και παπάς και υπηρετούσα την θητεία μου στο Ηράκλειο. Μια μέρα πριν την κηδεία του Καζαντζάκη, ο διοικητής κάλεσε όλους τους στρατιωτικούς και έδωσε διαταγή να μην βγει κανείς έξω από το στρατόπεδο στις 5 Νοέμβριου. Οι αρχές και ο στρατός φοβόνταν μεγάλες φασαρίες, γιατί είχε έρθει εκκλησιαστική διαταγή να μην ταφεί ο Καζαντζάκης. Όταν θα το 'παιρναν χαμπάρι οι Κρητικοί θα έκαναν μεγάλες φασαρίες. Εγώ σαν παπάς ένιωσα πολύ άσχημα. Η συνείδηση μου με πείραζε πολύ. Ήμουν παπάς. Δεν άντεχα να πάρω στον λαιμό μου τέτοιο άδικο. Δεν μπορούσα να αρνηθώ τα ιερά μυστήρια σ' ένα βαφτισμένο Χριστιανό που δεν έκανε ποτέ κάτι ανήθικο η εγκληματικό. Όσο αφορά τα βιβλία του δεν είμαι εγώ άξιος να τον κρίνω.  Το 'σκασα κρυφά από τον στρατό την μέρα της κηδείας. Πήρα αθόρυβα τα ράσα μου και έτρεξα στον Μαρτινέγκο και τον έθαψα.  Όλοι νόμισαν ότι με έστειλε η εκκλησία να τον κηδέψω. Είχαν δει και τον Μητροπολίτη Ευγένιο στον Άγιο Μηνά. Δεν ήξερε κανείς τι γινόταν στα παρασκήνια!

Πέρασα από στρατιωτικό δικαστήριο και μπήκα φυλακή για έξι μήνες».Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ