ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ E-MAIL, ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ..!!!
Την άλλη όψη του νομίσματος μας παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, την πλευρά των πολιτών που επικροτούν τη “σοφή και δίκαιη” απόφαση Νίκα. Έτσι σήμερα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας δίνει στη δημοσιότητα e-mail δημότη που συγχαίρει προσωπικά τον δήμαρχο Καλαμάτας για την απόφασή του να ματαιώσει το Φεστιβάλ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:

“Συγχαίρουν το Δήμο Καλαμάτας”

“Με τηλεφωνήματα και e-mail, αλλά και αυτοπροσώπως, δεκάδες πολίτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Δημάρχου να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων για το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, επειδή παραβιάσθηκε βασικός όρος της απόφασης και, συγκεκριμένα, υπήρξε διατάραξη της κοινής ησυχίας με παραβίαση του ορίου (ώρα 23.00) επί περίπου 3 ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι το κατωτέρω μήνυμα από πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,

Διάβασα πριν από λίγο στις τοπικές ειδήσεις (Σάββατο απόγευμα 28/7) ότι με δική σας απόφαση ματαιώνονται οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο πάρκο του ΟΣΕ, στην πόλη μας.

Μπράβο σας, πιστεύω ότι είναι μια σοφή και δίκαιη απόφαση.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, χθες Παρασκευή βράδυ, οι κάτοικοι στη γύρω περιοχή για πολλούς λόγους ήταν αγανακτισμένοι.

Οι δυο σοβαρότεροι λόγοι ήταν η εκνευριστική υψηλή ένταση των ηχείων, καθώς και η υπέρβαση του συμφωνηθέντος ωραρίου πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές καταστρατήγησαν Νόμους και Διατάξεις περί ωραρίου κοινής ησυχίας, ηχορρύπανσης κ.λπ.
Διαμένω στην οδό (…), στο Νησάκι, κοντά στο 11ο Δημοτικό Σχολείο. Δηλαδή σχεδόν δίπλα στο Νέδοντα. Τα τραγούδια και τα ουρλιαχτά κατά διαστήματα από φωνές που έφταναν στα σπίτια μας μέσω των ηχείων, δεν μας άφησαν να ησυχάσουμε. Μπορούμε να σκεφτούμε και το πώς θα αισθάνονταν οι κάτοικοι στις κοντινότερες πολυκατοικίες, γύρω από το Πάρκο.

Βρήκαμε την ησυχία μας ακριβώς στη 1.30 τη νύχτα και σίγουρα το γνωρίζετε αυτό γιατί από την ανακοίνωση, σε αυτή την παράβαση βασίζεται η απόφασή σας για ματαίωση.

Παράλληλα, διαφαίνεται ότι δώσατε ιδιαίτερη σημασία στην ηρεμία και ησυχία των δημοτών γιατί αυτοί, που μπορεί να είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι ή και ασθενείς, δε χρωστούν τίποτα να υποφέρουν από θορυβώδεις εκδηλώσεις.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, γι’ αυτή την ευαισθησία σας, καθώς και για την απόφασή σας».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ