ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΒΙΟΛΙΑ, ΛΑΟΥΤΑ, «ΔΥΟΣΜΑΡΑΚΙ» & «ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ» ΤΟ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ» ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΆΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ.Από: AegeaNews
           
-Δημοτική δαπάνη η κηδεία με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Κω το οποίο διάβασε η Ειρήνη Χατζηχριστοφή μαζί με ένα συγκινητικό προσωπικό «αντίο»

-Θερμά χειροκροτήματα του κόσμου στο «Ντροπή μας που δεν σου προσφέραμε αυτά που έπρεπε, επειδή αδιαφορήσαμε…» του Γιώργου Κουτσουδάκη.

-Και στον Καπετάνιο από την Ιθάκη Χρυσόστομο Μανιά ο οποίος -όπως τόνισε- ήρθε πέρσι με το χορευτικό της Ιθάκης στο Χορευτικό Αντάμωμα για να εκπληρώσει το «τάμα» του και να γνωρίσει από κοντά την Άννα Καραμπεσίνη λέγοντάς της -όπως και τώρα στο κατευόδιό της» ότι στο πλοίο είχε πάντα μαζί του την εικόνα της Παναγίας, τη φωτογραφία της μάνας του και της Άννας Καραμπεσίνη με τα τραγούδια της οποίας ταξίδευε στις καταγάλανες θάλασσες.

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης η Κως αποχαιρέτησε απόψε το γλυκόλαλο αηδόνι της, τη μούσα του Αιγαίου, το «δυσομαράκι και το «μελαχροινό» της, τη μεγάλη μας παραδοσιακή ερμηνεύτρια και ποιήτρια Άννα – Σαρρή Καραμπεσίνη η οποία «έφυγε»… σαν χελιδόνι το βράδυ της Παρασκευής (παραμονή της Παναγίας, όπως ήθελε) σε ηλικία 95 ετών (με την ευχή σε όλο τον κόσμο «να πάρει τα χρόνια της»).

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου (που ήταν και η ενορία της), παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Προέδρου του ΔΣ Α. Κρητικού, της Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, της Επικ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακρή, Δημοτικών, Τοπικών και Περιφερειακών συμβούλων, των πρ. Δημάρχων Ν. Παπανικολάου, Θ. Βαρκά και Β. Χατζηγιακουμή, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου απ’όλο το νησί και όχι μόνο… (μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι Κώοι και επισκέπτες του νησιού).

Με θερμά και συγκινητικά λόγια μίλησαν για την «Άννα μας» ο Σεβασμιώτατος, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και Υπεύθυνη Πολιτισμού Ειρήνη Χατζηχριστοφή, εκ μέρους του Δήμου της Κω, η Γραμματέας του ΦΙΛΗΤΑ Μαρία Τουλαντά – Παρισίδου (εκ μέρους του ΦΙΛΗΤΑ αλλά και της Ένωσης Κώων Ρόδου), η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω Αργυρώ Κατσίλλη (ένας νέος και μια νέα του Λυκείου Ελληνίδων Κω με παραδοσιακές φορεσιές ήταν τιμητικοί παραστάτες στη σορό της μεγάλης μας καλλιτέχνιδος), ο Πρόεδρος των Αποδήμων Κώων Νίκος Ιτσινές (εκ μέρους όλων των Κώων της διασποράς τους οποίους πάντα τιμούσε και διασκέδαζε με περιοδείες της η Άννα), εκ μέρους του Πολιτιστικού συλλόγου Αντιμάχειας Η ΠΡΟΟΔΟΣ η Φρόσω Χρυσοπούλου και ο Μανώλης Αυγουλλάς, ο Γιώργος Κουτσουδάκης ως οικογενειακός φίλος (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε με το «Ντροπή μας που δεν σου προσφέραμε αυτά που έπρεπε επειδή αδιαφορήσαμε…»), ο Καπετάνιος από την Ιθάκη Χρυσόστομος Μανιάς (ο οποίος είχε «εικόνισμα» στο πλοίο που ταξίδευε την Άννα) και ο γείτονας της Άννας, Αντιμαχείτης – μερακλής Νίκος Τσουκαλάς («Αρμενής») ο οποίος κατευόδωσε την Άννα με συγκινητικές μαντινάδες.

Στην συνέχεια και μόλις το φέρετρο βγήκε από το Ναό εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων απ’ όλο τον κόσμο όλοι οι συνάδελφοι της Άννας παραδοσιακοί οργανοπαίκτες του νησιού (με βιολιά, λαούτα, ακορντεόν «μελαχροινό» και «δυοσμαράκι») συνόδευσαν την Άννα στην «τελευταία της κατοικία» στο παλαιό κοιμητήριο περνώντας πρώτα από το μικρό σπιτάκι της από το οποίο έχει περάσει κόσμος και κοσμάκης (απ’ όλο τον κόσμο) με αμέτρητα γλέντια και ιστορίες…

Στο παλαιό κοιμητήριο και με το «σιγανά και ταπεινά» και «σ’ αγαπώ σαν τα μάτια μου τα δυο» έγινε ο τελευταίο αποχαιρετισμός με την Άννα να αναπαύεται πλέον μαζί με τον Μπάμπη και την ‘Εφη της και τον κόσμο να φωνάζει «ΑΘΑΝΑΤΗ»!


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ