ΜΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ-ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ.Μια απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν κάποια μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Η Αγία Τριάδα» που ταξίδεψαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα χτες Πέμπτη στην Τρίπολη για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την 197η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου, είχαν μαζί τους οπλισμό ιστορικής αξίας, ο οποίος αποτελεί μέρος της εξάρτυσής τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος “κατά την αναχώρησή μας από τη χθεσινή πρόβα στην πλατεία Άρεως, σε έλεγχο της Αστυνομίας, εντοπίστηκε ο απαρχαιωμένος αλλά λειτουργικός οπλισμός. Ο έλεγχος έγινε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα σε τυπικό έλεγχο που έγινε στην Εθνική οδό λίγο έξω από την Τρίπολη, από μικτό κλιμάκιο της Τροχαίας, της Ασφάλειας και της ομάδας ΟΠΚΕ. Σε ένα από τα οχήματα με τα οποία είχαμε πάει στην Τρίπολη, βρέθηκαν τα 6 όπλα με τα οποία συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις, χωρίς όμως να έχουμε μαζί τις απαραίτητες άδειες.

Με την διαδικασία του αυτοφώρου τα πέντε μέλη της ομάδας μας οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Τρίπολης όπου πέρασαν τη νύχτα”.

“Ήταν μία απίστευτη εμπειρία που δεν περιμέναμε με τίποτα να ζήσουμε, αφού συμμετέχουμε σε πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις κάτι που θα κάναμε και αυτό το τριήμερο στην Τρίπολη, με ένα θεατρικό δρώμενο και με την παρέλαση την Κυριακή.

Πράγματι ο Σύλλογος μας διαθέτει διάφορα κειμήλια, όπλα, κοσμήματα, φορεσιές, από το 1984 που έχει ιδρυθεί.

Είχαμε μαζί μας έξι όπλα τα οποία δεν ήταν κυνηγετικά, αλλά λειτουργικά όπλα που προέρχονται κυρίως από δωρεές και χρησιμοποιούνται σε ανάλογες εκδηλώσεις. Μόνο ένα από αυτά γεμίζει από μπροστά και είναι μακρύκανο, όπως τα παλιά όπλα και θέλω να επισημάνω ότι όλα ήταν άσφαιρα. Δυστυχώς, δεν είχαμε μαζί τις απαραίτητες άδειες.

Εγώ ανέλαβα πρόεδρος το 2011, και όλα αυτά που έχουμε στις εκδηλώσεις τα βρήκαμε στο Σύλλογο και ορισμένα έγγραφα. Μάλιστα, κάποια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες πριν δύο χρόνια όταν καταστράφηκαν τα γραφεία μας.

Περάσαμε μία απίστευτη ταλαιπωρία και θα περιμέναμε από τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή να σταθεί έστω ηθικά στο πλευρό μας και να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη, αφού ξέρει ότι συμμετέχουμε από αγάπη για τον πολιτισμό και από σεβασμό στους συλλόγους της Τρίπολης.

Μόνο για πέντε λεπτά ήρθε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού Σπύρος Βρέντας και μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα”.

“Μετά από όλα αυτά είναι αυτονόητο ότι δεν θα συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν, από την πρώτη στιγμή σήμερα το πρωί έστειλαν τον δικηγόρο Ηλία Κοκκίνη για να καθοδηγήσει τους συλληφθέντες, καθώς και τις δύο δικηγόρους μέλη του συλλόγου μας Φιλάνθη Νηφάκου και Κωνσταντίνα Μαούνη που ήρθαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση”.

Οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, τα όπλα κατασχέθηκαν προσωρινά για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, ωστόσο δεν ορίστηκε δικάσιμος.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ