Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ..!!!          Τις τελευταίες ημέρες ενόψει και των Δημοτικών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αλλά και πιθανώς και Εθνικών Εκλογών, στο τραπέζι έχουν πέσει πάρα πολλά ονόματα για το πού και ποιός κατεβαίνει υποψήφιος και αν υπάρχει ή δεν υπάρχει η λεγόμενη κομματική στήριξη.

 Βέβαια, ολόκληρη αυτή η ονοματολόγια έχει πολλές φορές τον σκοπό να κάψει ονόματα και κάποιοι από τα απόλυτα πολιτικά φαβορί και δυνατές υποψηφιότητες  να βρεθούν στο σπίτι τους και ίσως  πολιτικά πλήρως απαξιωμένοι…!!!

Δυστυχώς, η πολιτική σκηνή έχει αποδείξει κατά καιρούς ότι  τα όμορφα ονόματα όμορφα καίγονται και στο τέλος οι διεκδικητές της εξουσίας έρχονται από τον πάγκο είτε για να γίνουν σωτήρες ή να παίξουν τον ρόλο του από μηχανής θεού όπως στις αρχαίες τραγωδίες …!!!

Εμείς ως έγκυρη ενημερωτική σελίδα θέλουμε να πούμε ότι το ουσιαστικό εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες για την μετά μνημόνιο εποχή.  Βέβαια εκεί ο Πρωθυπουργός  θα δείξει προς τα πού γέρνει και πού θα οδηγήσει την χώρα …!!!

Ίσως για αυτό και ο Δήμαρχος Καλαμάτας τον αναμενόμενο ανασχηματισμό και την εκλογή του νέου πρόεδρου του Δημοτικού Συμβούλιου την έχει τραβήξει όσο μπορεί πιο μακριά  προσπαθώντας να μπορέσει να αντλήσει ολόκληρο τον λεγόμενο πολιτικό χρόνο  και να μπορέσει έστω στην παράταση να  κερδίσει το παιχνίδι ή και ακόμα να αποκτήσει όλα εκείνα που μια υποψηφιότητα του είναι ικανή για να διεκδικήσει την σίγουρη εκλογή του …!!!

Βέβαια, οι υπόλοιποι διεκδικητές του Δήμου Καλαμάτας προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους και ίσως την τελευταία χρονική στιγμή να έχουν έναν πρωταγωνιστικό ρολό στην πολιτική σκηνή βέβαια έκτος από τον κύριο Μάκαρη κανένας έως τώρα δεν έχει εξαγγείλει ουσιαστικά την υποψηφιότητα του ούτε έχει οργανωμένο και συντεταγμένο ψηφοδέλτιο ..!!!

Θα ήταν μεγάλο λάθος σε αυτήν την πολιτική ανάλυση να μην αναφέρουμε ότι σε ολόκληρο το πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων αυτής της στιγμής όπως αυτός υπάρχει ότι  υπάρχουν και υπόγεια ρεύματα εθελοντών και κινημάτων  που προσπαθούν μέσα από παρεμβάσεις  να παρουσιάσουν εναλλακτικούς τρόπους παρέμβασης, αλλά δεν έχουν καταφέρει να γίνουν συγκροτημένη ομάδα ίσως γιατί δεν υπάρχουν ακόμα οι συνδετικοί κρίκοι που θα τους ενώσουν κάτω από ένα πολιτικό ή ακόμα και κοινωνικό σκοπό …!!!!!

Εμείς ως έγκυρη ενημερωτική σελίδα θεωρούμε ως πρώτη διαπίστωση  ότι τίποτα το ουσιαστικό δεν υπάρχει στο τραπέζι και ίσως καμία σχέση να μην έχει το σημερινό εκλογικό και πολιτικό  τοπίο με αυτό που θα διαμορφωθεί στην προεκλογική περίοδο και το πώς αυτό θα καθοριστεί από τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον συσχετισμό των δυνάμεων   …!!!

Όσο δε για το χωριό μας το μόνο δεδομένο αυτή την στιγμή είναι η απέραντη σιωπή, γιατί δεν  φτάνει να είναι  και να υπάρχει μόνο η  προσωπική επιθυμία του καθενός έκδηλη αλλά πρέπει να ξέρει  περισσότερο ποιοί  θα είναι οι συνδυασμοί που θα υπάρχουν και ποιοί σε αυτούς θα καταφέρουν να ενταθούν είτε με κομματικό πρόσημο είτε με προσωπική επιθυμία και ενδεχομένως να υπάρξουν εκπλήξεις και ίσως μεγάλη αβεβαιότητα ….!!!

Βέβαια και εδώ όλα θα εξαρτηθούν προς τα που θα θέλουν να επιδιώξουν και τί να κερδίσουν  για τον εαυτό τους και  όχι για το τί είναι καλό για το χωριό μας.

Βέβαια ,στο χωριό μας δυστυχώς το τελευταίο καιρό σε Φορείς και Συλλόγους όλοι είναι εναντίον όλων  και ο καθένας προσπαθεί να κάνει το κομμάτι του και να αυτοπροσδιοριστει  είτε πολιτικά είτε θεσμικά κατά το δοκούν και πολλές φορές με μοναδικό  στόχο το προσωπικό του συμφέρον ..!!!!

Όλα αυτά συμβαίνουν σε  με μια τοπική κοινωνία η όποια έχει αποστασιοποιηθεί και δεν συμμετέχει κουρασμένη σε παραγοντισμό και συχνά σε ανυπαρξία και αδιαφορία για το ουσιαστικό κοινό καλό της τοπικής κοινωνίας μας…!!!

Άλλωστε, όλα αυτά είναι εμφανή με την ουσιαστική εγκατάλειψη του χωριού  μας και την ανυπαρξία της κοινοτικής αρχής που αν και επιθυμεί να ξανά διεκδικήσει μια νέα θητεία δεν υπάρχει η ανάλογη αποδοχή από τους κάτοικους του χωριού μας.

Ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ότι έκτος από μήνας της μουστιάς και προπάντων του φθινόπωρου θα είναι αρκετά θερμός για τις πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα ...!!!!
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ