ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 191Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ....!!!

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στη Πύλο η 191η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου

Στις 10:20 π.μ τελέστηκε Δοξολογία κατά την οποία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, την σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου Mrs CLAIRE DEMARET, τον ακόλουθο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Υποστράτηγο κ. ALEXANDER PRIKHODKO, τον Ακόλουθο Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Ανθυπασπιστή κ. RODOLPHE JONCERAY, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη , τον Αρχηγό του Στόλου Αντιναύαρχο Π.Ν. Ιωάννη Παυλόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, τον Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ακολούθησε τελετή τιμητικής διάκρισης της Σχολής Ευελπίδων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης έδωσε το χρυσό μετάλλιο του Δήμου, στον Διοικητή του Συντάγματος Ευελπίδων , Συνταγματάρχη Μ.Χ Νικόλαο Γκρέτσα ο οποίος κατάγεται από το χωριό Αλώνια Μεσσηνίας . Ο κ. Γκρέτσας από την πλευρά του ανταπόδωσε, δίνοντας στον Δήμαρχο το Έμβλημα της Σχολής Ευελπίδων.

 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ

Ακολούθησε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων Πύλου Νέστορος και Ύδρας από τους Δημάρχους Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιρτσιόλας, οι βουλευτές κ. Γιώτα Κοζομπόλη και κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ,ο Αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πέππας.

Να επισημάνουμε ότι χθες βράδυ έγινε δεξίωση στη φρεγάτα “Σαλαμίς”, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις παρουσία πλήθους κόσμου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αλλά και η παρέλαση συλλόγων.

Φώτο: Δήμος Πύλου Νέστορος/ Κώστας Καραλής


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ