ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ: “ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΩΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΡΙΓΜΟΥΣ Η ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ”Την απόφασή της να κατέβει υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας επιβεβαίωσε η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου. Η απόφασή της να κατέβει ήρθε μετά από ώριμη σκέψη, συνεκτιμώντας καταστάσεις και γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, μετά και τη δημόσια τοποθέτηση του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος δήλωσε πως

«Θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας. Εργάζομαι εδώ και καιρό προς την κατεύθυνση αυτή, συναντώντας ανθρώπους από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους,  καθώς και στελέχη φορέων και οργανισμών.  Εισπράττω μεγάλη αποδοχή και ισχυρή παρότρυνση. Και αυτό είναι κάτι που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την απόφαση που έχω πάρει.

Επειδή, όμως, ταυτόχρονα θέλω να ενώνω και όχι να προκαλώ τριγμούς ή διαιρέσεις, με ανθρώπους που συμπορεύθηκα επί πολλά χρόνια μαζί,  δηλώνω επίσης κατηγορηματικά ότι εάν η σημερινή δημοτική μας ομάδα δεσμευθεί σε συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής υποψηφίου της, που θα περιλαμβάνει απαραίτητα:

Τη διενέργεια δημοσκόπησης  μεταξύ εκείνων που θα δηλώσουν ενδιαφερόμενοι.

Ότι όλοι θα πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμά του συντασσόμενοι με αυτόν ή αυτήν που θα αναδείξει η δημοσκόπηση, τότε μόνο θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα πολιτικά προβλήματα, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πάντα, την άποψη των πολιτών και της κοινωνίας. Εξάλλου αυτή είναι η αποστολή μας. Το καλό του Δήμου και των δημοτών. Δεν μπορεί οι πολίτες να μένουν στη γωνία. Έχουν γνώμη και θα πρέπει να την εκφράσουν».

Η Μαρία Οικονομάκου έχει δώσει εδώ και χρόνια δείγματα γραφής στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Καλαμάτας, έχει διατελέσει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, είναι η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νίκα, με μεγάλη λαϊκή αποδοχή, Αντιδήμαρχος πολλάκις στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ