ΝΙΚΑΣ: “ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΠΠΑΣ..!!!


 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.” “ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ…!!!”

Χριστόπουλος: “Το παλιό ορφανοτροφείο δεν τιμά την πόλη-Είναι παρακμιακός χώρος”

Το βανδαλισμένο και παρατημένο στην τύχη του κτήριο του παλιού Ορφανοτροφείου Καλαμάτας στην Παραλία, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ήρθε ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ερώτηση από τον Δημοτικό σύμβουλο της “Αλλαγής για τον Δήμο Καλαμάτας” Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο κ. Χριστόπουλος ρώτησε για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για να αξιοποιηθεί το σημαντικό για την πόλη κτήριο, που παραμένει εγκαταλελειμμένο και ρημάζει τα τελευταία χρόνια, μετά και την μετακόμιση του Μουσικού Σχολείου στο νέο του κτήριο.

Το παλιό Ορφανοτροφείο Καλαμάτας είναι ένα κτήριο με ιστορία που θεμελιώθηκε το 1957 από τον Βασιλιά Παύλο και Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Δήμαρχος στην απάντησή του υπενθύμισε ότι το κτήριο δεν ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο Καλαμάτας, ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη για αυτό. Ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, μιας και αποτελεί κληροδότημα στη Μητρόπολη από τον αείμνηστο Παπαδέα Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, το κτήριο μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για προνοιακούς σκοπούς.

Στην μαρμάρινη πλάκα που υπάρχει εκεί αναφέρεται: “Δωρητές του ιδρύματος Παπαδέας Κωνσταντίνος – Αναγνώστου, Ελένη ή Λέλα σύζ. Χρήστου Σκουζέ το γένος Σωτ. Μανωλέα, Γιαννακόπουλος Νικόλαος – Ιωάννου, Λιακάκης Γεώργιος – Αντωνίου, Βαρελλάς Δημήτριος – Πανάγου”.

Πάντως, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Γιάννη Χριστόπουλο ότι θα διαβιβάσει το ερώτημά του “εκεί που πρέπει”, εννοώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο.
ΠΗΓΗ: www.messinialive.grΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ