ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΟΓΩ ΔΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ …!!!!Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της μεγάλης παρουσίας πληθυσμού του δάκου.  Οι έντονες βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την υγρασία και τη ζέστη, συνέβαλλαν στη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού του εντόμου.

Οι δακοκτονίες και οι ψεκασμοί που πραγματοποίησαν αυτοβούλως οι παραγωγοί φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά, ώστε να μειωθεί η ζημιά στους καρπούς. Η παραγωγή φέτος με το ζόρι ξεπερνάει το 20 – 25%, με τους παραγωγούς να ανησυχούν για την ποσότητα και την ποιότητα του λαδιού.

Δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το πώς θα κυμανθούν τιμές σε ελιές και λάδι.

Βόμβα στα θεμέλια της τοπικής αγροτικής οικονομίας αποτελεί η φετινή χρονιά στην παραγωγή του ελαιολάδου, καθώς η έλλειψη ψεκασμών δακοκτονίας, είχε αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική παραγωγή.

Οι αγρότες μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή, αφού λόγω του δάκου, τα οξέα στο ελαιόλαδο κινούνται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα κάνοντας αδύνατη την κατανάλωσή του.

Η οξύτητα επι της εκατό κινείται από το 4.5 έως και το 10% αποτρέποντας μ’αυτό τον τρόπο και τους επόμενους παραγωγούς να συλλέξουν τη σοδειά τους.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ