ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ.Η Επιτροπή της Διεύθυνσης Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ, αποτελούμενη από τον Διευθυντή του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων (ΓΕΕΘΑ), Ταξίαρχο π. Νικόλαο Γουρδούπη, τον Διευθυντή του ΓΕΣ (Ιερέων), Συνταγματάρχη π. Μελέτιο Κουράκη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη Καθηγητή κ. Γεώργιο Νεκτάριο Λόη, επισκέφθηκε το αντίστοιχο γραφείο της Διεύθυνσης Θρησκευτικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Σερβίας, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2018.

Στο Βελιγράδι έγιναν δεκτοί από τον προσωπάρχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Συνταγματάρχη κ. Savo Iriskic, τον Διευθυντή Θρησκευτικών υποθέσεων Συνταγματάρχη κ. Sasa Milutinovic και τον επικεφαλή των Στρατιωτικών Ιερέων Ταγματάρχη π. Sladjan Vlajic.

Την επιτροπή από την Ελλάδα υποδέχθηκε στο Υπουργείο ο Στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Σερβίας κ. Dusko Zarkovic, ο οποίος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για την αδελφική αγάπη και την βοήθεια προς την Σερβία κατά τα δύσκολα προηγούμενα έτη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βελιγράδι συζήτησαν για την οργάνωση και το μοντέλο του σώματος Θρησκευτικών υποθέσεων στις δύο χώρες και αντάλλαξαν απόψεις για την λειτουργία και την δράση των Στρατιωτικών Ιερέων.
         
Επισκέφτηκαν την Στρατιωτική Ακαδημία, διάφορες μονάδες, μονές, ναούς, την πόλη του Νόβι Σαντ και συζήτησαν με Στρατιωτικούς Ιερείς.

Παραμονή της αναχωρήσεως ακολούθησε επίσημο δείπνο όπου αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις με ευχές, ευχαριστίες και αναμνηστικά δώρα.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ