ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).Πετυχημένη ήταν η άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης με την ονομασία “Νικόμαχος”, υπήρξε εικονικό συμβάν σεισμού, που δημιουργεί πρόβλημα σε χώρους του νοσοκομείου, ενώ εκδηλώθηκε και φωτιά σε χώρο του υπογείου της μονάδας.

Την άσκηση που έγινε στα πλαίσια της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων εκτάκτων αναγκών “Περσέας” και “Σώστρατος”, επόπτευσαν ο υποστράτηγος της Π.Υ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, συντονιστής πυροσβεστικών επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (με έδρα την Πάτρα), ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νικόλαος Παπαευσταθίου και παρακολούθησε κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ και εκπρόσωποι της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ