ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΝΟΣ ΝΑΟΥ ….!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ....!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ..!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ  ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΕΝΟΣ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΣΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΦΕΙ .........!!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ …!!!

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ  ΤΑΧΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ  ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ   .....!!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ……..;;;;;;


Όταν έφτασε η νεκροφόρα με το σώμα του Αγίου Νεκταρίου στον Πειραιά από το Αρεταίειο Νοσοκομείο στο οποίο τέλειωσε την επίγειο ζωή του, κυριολεκτικά « ξεφόρτωσε» το φέρετρο στα σκαλιά του Ναού της Αγίας Τριάδας !!!

Βιαζόταν ο οδηγός ...είχε άλλες σημαντικότερες μεγαλοπρεπείς τελετές να διεκπεραιώσει. Δεν είχε καιρό να ασχοληθεί περαιτέρω με τον φτωχό και κυνηγημένο ηγούμενο της Αίγινας.

Μα ούτε οι ιερείς του ναού είχαν χρόνο να έλθουν να διαβάσουν ένα στοιχειώδες ιερό τρισάγιο...ούτε και αυτός ο νεωκόρος δεν άδειασε να ανοίξει έστω την εκκλησία να φιλοξενηθεί για λίγο μέσα ώσπου να έρθει το καραβάκι να παραλάβει την σορό !!!

Ήταν μεσημέρι και άφησαν το φέρετρο έξω παρατημένο στην άκρη της εξώπορτας και όπως όμορφα διηγείται ο Σώτος Χονδρόπουλος «Καθώς το έφεραν σιμά στα σκαλοπάτια του Ναού για να πάρουν τουλάχιστον μια φωτογραφία στην πόλη και στο χώρο που τόσο είχε κηρύξει κι αγαπήσει, κι άνοιξαν το καπάκι, μούδιασαν, τάχασαν... Παρατήρησαν κάτι το ασυνήθιστο, το καταπληκτικό. Από την ήρεμη και γαλήνια μορφή έσταζε κάτι σαν ιδρώτας που μοσχομύριζε... Θεέ και Κύριε !

Ο Κώστας ο Σακκόπουλος σαστισμένος έτρεξε κι αγόρασε από το περίπτερο ένα πακέτο μπαμπάκι και σκούπισε σιγά - σιγά και απαλά από το πρόσωπο τον μοσκομύριστο ιδρώτα. Μερικοί τότε έπεσαν επάνω του, του άρπαξαν τις τούφες το μπαμπάκι, το έφερναν ευλαβικά στο μέτωπό τους, άλλοι το έκρυβαν στις τσέπες τους, άλλοι το παράχωναν στο στήθος.»

Σκέψη:

ΟΤΑΝ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΧΑΡΙΣΤΩΝ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Έτσι γιατί ο Θεός κάνει πολύ κέφι και σπάει πολύ πλάκα πολλές φορές με την ψεύτο ηθική και την υποκρισία μας και αναδεικνύει τους συκοφαντημένους και αυτούς που ο κόσμος θεωρεί σκουπίδια σε μεγάλους και θαυματουργούς Αγίους Του.

Ο Άγιος να μας σκεπάζει και να μας δίνει κουράγια !!!


Χρόνια Πολλά !!!


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ