ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» (282 Μ/Κ ΤΕ.)


  Ο ΑΓΚΥΡΑΣ  Κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΆΓΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάζει η Κως τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Σεβαστιανού στο μοναδικό φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός του Στρατοπέδου «Κωνσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγος» στο Λινοπότι της Κω.

Ο διήμερος εορτασμός ξεκίνησε απόψε με τον Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία παρουσία του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Λ. Ναζίφη, του Προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβού και του Προέδρου Ασφενδιού Σ. Μαλιλή, της Επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα η οποία συνοδευόταν από στελέχη του Οράματος, του Δημοτικού συμβούλου Σ. Πη, της Τοπικής συμβούλου Π. Κάννη, του Τοπικού συμβούλου Μ. Γιωργαλλή, του Λιμενάρχη Π. Χαμετή, Διοικητών και στελεχών της 80 ΑΔΤΕ και πολλών προσκυνητών.

Για τον άγιο Σεβαστιανό, ο οποίος, όπως και άλλοι μεγαλομάρτυρες, προερχόταν από τις τάξεις των στρατιωτικών μίλησε με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος και στην σημερινή αποστολή του στρατού μας με την διαπαιδαγώγηση των στρατιωτών μας στην προφύλαξη των ιερών και των οσίων μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε μια όμορφη ζεστή εκδήλωση στα εστιατόρια της μονάδας με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, του Ταξιάρχου, των τοπικών αρχών, αξιωματικών και πολιτών.

Σήμερα στης 18 Δεκ. 18 το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αμέσως μετά θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου στους χώρους του στρατοπέδου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και με την Στρατιωτική Μουσική να προπορεύεται αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.Για πλουσιότερο φωτογραφικό ρεπορτάζ και βίντεο κάντε κλικ ΕΔΩ:


ΠΗΓΗ: aegeanews.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ