ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε η ΤΕ Μεσσηνίας σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, με θέμα την παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ στην Μεσσηνία στις ερχόμενες τοπικές εκλογές.


Την παρουσίαση έκανε ο Μπολέτης Θοδωρής, Γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι:

 Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Νίκος Γόντικας, 62 ετών, εφοριακός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2010.

 Για το Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Δημήτρης Οικονομάκος, 38 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου, δημοτικός σύμβουλος από το 2015.

 Για το Δήμο Μεσσήνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, 51 ετών, αγρότης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου και του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης.

Για το Δήμο Πύλου – Νέστορος, υποψήφια δήμαρχος θα είναι η Σοφία Αποστολοπούλου, 64 ετών, συνταξιούχος Γιατρός, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.

 Για το Δήμο Τριφυλίας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Σαράντος Κουκούμης, 67 ετών, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ πολυτέκνων Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.

 Για το Δήμο Οιχαλίας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Ρεϊτζόπουλος Κώστας, 32 ετών, Κοινωνιολόγος, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Για το Δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Ταβουλαρέας, 57 ετών, Ηλεκτρολόγος, πρόεδρος της Σαϊδόνας από το 2014.

Το κείμενο της παρουσίασης που έκανε ο Μπολέτης Θοδωρής, Γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας.  είναι το εξής:

“Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργάτες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη Μεσσηνία.

Ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία. Αντίθετα, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα προηγούμενα χρόνια τον έβαλαν να πληρώσει τα “σπασμένα” της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα τον βάζουν να ξαναπληρώσει για το “φαγοπότι” της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, η συμπόρευση μαζί του, είναι δύναμη και όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός, για ριζικές αλλαγές προς όφελός του.

Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του λαού.

Για να δυναμώσει η φωνή του και η ελπίδα του. Για να δυναμώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει στο μέλλον. Για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης για σύγχρονα δικαιώματα, για να ζήσει ο λαός με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας.

Στις περιφέρειες και τους δήμους, συγκρούονται δύο γραμμές. Αυτή του ΚΚΕ που δικαιώνεται εδώ και χρόνια. και από την άλλη, των αστικών κομμάτων που παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, όλοι μαζί κινούνται στους ίδιους άξονες (είτε ως κυβέρνηση – είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως δήμαρχοι – είτε ως μειοψηφία):

· Προτεραιότητα και άγχος τους, είναι ανάγκες για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι αυτό για παράδειγμα δίνουν εκατομμύρια για την τουριστική προβολή και για έργα που αφορούν την ανάπτυξη του τουριστικού κεφαλαίου, ενώ για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, σχολεία, αγροτικούς δρόμους, αρδευτικά δίκτυα κι ότι αφορά τις ανάγκες του λαού δεν δίνουν δεκάρα.

· Χαρατσώνουν το λαό με υπέρογκα δημοτικά τέλη, κάνοντας ταυτόχρονα κατασχέσεις, ενώ μοιράζουν απλόχερα εκατομμύρια για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

· Εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική στους εργαζόμενους των δήμων και της περιφέρειας. Βάζουν φρένο με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και αγωνιστική εστία.

· Έχουν στόχο τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας, την ενσωμάτωση του λαού στους αστικούς σχεδιασμούς.

Το βασικό, είναι η στάση του καθενός απέναντι στα εργατικά λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες που τα γεννούν, και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του καθενός στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης, ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν, είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή, το κριτήριο με ποιόν τάσσεται ο καθένας.

Σήμερα πρέπει να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στις κυβερνήσεις του που τις υλοποιούν, στις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, στους δήμους και τις περιφέρειες που τις στηρίζουν, τις εξειδικεύουν και τις προωθούν. Εγγύηση για αυτό είναι η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού.

Σε αυτήν τη μάχη μπορούμε να συναντηθούμε με περισσότερους μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί το Μάη και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν.

Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, σήμερα μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, στη μιζέρια, στις μειωμένες προσδοκίες, στα ψευτοδιλήμματα, στην επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ, στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση και τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του, και όχι να μένει θεατής των διάφορων αντιλαϊκών σεναρίων”.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ