Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ».Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τον Δήμο Καλαμάτας του Νίκου Αλεξανδρόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο “Πανελλήνιον”, στην Παραλία της Καλαμάτας, “όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους, αλλά και για ουσιαστικούς, καθώς η Παραλία διαχρονικά δεν έχει τύχει της προσοχής καμίας δημοτικής αρχής, βλέπουν μόνο τη Ναβαρίνου, αλλά είναι μια ολόκληρη περιοχή” όπως σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το όνομα του συνδυασμού θα είναι “Η Καλαμάτα του αύριο” κι επικεφαλής θα είναι ο γεωπόνος Νίκος Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του είναι η ισοκατανομή των κονδυλίων και των έργων για όλες τις περιοχές του δήμου, τόσο στην Καλαμάτα και τις διάφορες περιοχές της, όσο και στα χωριά.

Ο συνδυασμός του δεν θα επιδιώξει ούτε θα ζητήσει την κομματική στήριξη γιατί “είμαστε ελεύθεροι, οι στηρίξεις εγκυμονούν κινδύνους” σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις 7 βασικές θέσεις του προγράμματός του το οποίο θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο μετά τις γιορτές.

Αυτές είναι:

1) Ο επαναπροσδιορισμός της οικονομικής στρατηγικής και επανακατανομή των δημοτικών τελών,

2) βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα,

3) λύσεις στο κυκλοφοριακό και ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης με περαιτέρω δημιουργία ποδηλατόδρομων,

4) δημιουργία μεγάλου αθλητικού κέντρου για την προσέλκυση διεθνούς επιπέδου αθλητών,

5) δημοτική αποκέντρωση,

6) αναζήτηση χώρου και εξέταση της δυνατότητας μεταφοράς του νεκροταφείου, ένα θέμα δύσκολο, όπως τόνισε

7) επανενεργοποίηση στον δήμο της λειτουργίας αναπτυξιακού καταστήματος για την αναζήτηση προγραμμάτων και πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ