“Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, που δεν απέδωσαν την πάγια προκαταβολή που πήραν και έχει κινηθεί εναντίον τους η διαδικασία κατάσχεσης τραπεζικών τους λογαριασμών”.

Αυτό επεσήμανε προχθές στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ο πρόεδρός της - αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, με αφορμή θέμα που αφορούσε την απόδοση πάγιας προκαταβολής του 2012 σε κοινότητα.

Το θέμα έθιξε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, που είδε ότι ήταν πάγια του 2012 και πως έλειπαν κάποιες υπογραφές από παραστατικά – τιμολόγια. Η συγκεκριμένη πρόεδρος δεν είχε αποδώσει 3.124 ευρώ που ήταν η πάγια του 2012.

Ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε πως “έχουν γίνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς” και απάντησε αρνητικά στο αίτημα του κ. Φαββατά να ενημερώσει από ποιους άλλους προέδρους δεν έχει αποδοθεί η πάγια, εξηγώντας ότι “είναι προσωπικά δεδομένα και χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία”.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος ενημέρωσε πως “ότι γίνεται στον κάθε πολίτη, γίνεται και γι’ αυτούς”, έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις και παρατήρησε: “Μία είναι η διαδικασία, αναγκαστική είσπραξη. Όταν υπάρχει οφειλή, η υπηρεσία κάνει κατάσχεση. Έχουν γίνει μεμονωμένες για νυν και πρώην προέδρους”.

Ο αντιδήμαρχος των οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης ανέφερε ότι “έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εισπράξει ο δήμος τα χρήματα. Θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος”.Post A Comment: