ΜΕΙΖΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ“Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, που δεν απέδωσαν την πάγια προκαταβολή που πήραν και έχει κινηθεί εναντίον τους η διαδικασία κατάσχεσης τραπεζικών τους λογαριασμών”.

Αυτό επεσήμανε προχθές στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ο πρόεδρός της - αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, με αφορμή θέμα που αφορούσε την απόδοση πάγιας προκαταβολής του 2012 σε κοινότητα.

Το θέμα έθιξε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, που είδε ότι ήταν πάγια του 2012 και πως έλειπαν κάποιες υπογραφές από παραστατικά – τιμολόγια. Η συγκεκριμένη πρόεδρος δεν είχε αποδώσει 3.124 ευρώ που ήταν η πάγια του 2012.

Ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε πως “έχουν γίνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς” και απάντησε αρνητικά στο αίτημα του κ. Φαββατά να ενημερώσει από ποιους άλλους προέδρους δεν έχει αποδοθεί η πάγια, εξηγώντας ότι “είναι προσωπικά δεδομένα και χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία”.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος ενημέρωσε πως “ότι γίνεται στον κάθε πολίτη, γίνεται και γι’ αυτούς”, έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις και παρατήρησε: “Μία είναι η διαδικασία, αναγκαστική είσπραξη. Όταν υπάρχει οφειλή, η υπηρεσία κάνει κατάσχεση. Έχουν γίνει μεμονωμένες για νυν και πρώην προέδρους”.

Ο αντιδήμαρχος των οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης ανέφερε ότι “έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εισπράξει ο δήμος τα χρήματα. Θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος”.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ