ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει για το σήμερα και το αύριο των Πελοποννησίων πολιτών. Συνεχίζουμε να εντατικοποιούμε την προσπάθειά μας σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, προσφέροντας ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους για τη χώρα».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας: «Bασικοί μας συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι πρώτα και κύρια οι Πελοποννήσιοι πολίτες. Στην εμπιστοσύνη τους στηριζόμαστε και χωρίς αυτούς τίποτα δεν μπορεί να γίνει».


“Προτάσεις εθνικής πολιτικής για τα ΑμεΑ διαμορφώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο άκρως επιτυχημένο συνέδριο για τα προβλήματα των Αμεα, τον τουρισμό για Αμεα και τον ιατρικό τουρισμό, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στη χώρα με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής. «Η κοινωνία των πολιτών Αμεα αγκάλιασε αυτό το συνέδριο, τα συμπεράσματα του οποίου, αφενός αναδεικνύουν τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για ισοπολιτεία και την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως περιγράφονται στην Χάρτα του ΟΗΕ, αφετέρου, συγκροτούν ολοκληρωμένες προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, κάτι το οποίο δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Αφού επεσήμανε ο κ. Τατούλης το γεγονός ότι μετά τη λήξη του συνεδρίου της Περιφέρειας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη συνομοσπονδία Αμεα, όπου επαναλήφθηκαν τα συμπεράσματά του, σημείωσε ότι «μια ακόμα πολιτική μας πρωτοβουλία ανοίγει δρόμους που υιοθετούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε το σχεδιασμό της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον οποίο θα γίνουν δύο camp Αμεα, ένα στο Λουτράκι και ένα στην Καλαμάτα, και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ένα πρόγραμμα βελτίωσης της προσβασιμότητας των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας θα υπάρξει ένα πρόγραμμα για βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους πολιτιστικούς και τουριστικούς.

“Ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα στη χώρα το Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020”

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στην πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020 τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται το 2023, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες, διαψεύδοντας αυτούς που «ανεύθυνα κινδυνολογούσαν» με την ημερομηνία λήξης του, χωρίς να γνωρίζουν βασικά στοιχεία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

«Το πρόγραμμα της Πελοποννήσου είναι από τα πιο δυναμικά και για το λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ με ενημέρωσε ότι οι εξασφαλίσεις των πόρων από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2018 θα διπλασιαστούν σε 60 εκατομμύρια ευρώ για το 2019» ανέφερε ακόμα ο Περιφερειάρχης.

Το 2011 η περιφερειακή αρχή παρέλαβε το ΕΣΠΑ στις τελευταίες θέσεις σε όλους τους τομείς και με τη σκληρή δουλειά της το έφτασε στην 3η θέση στη χώρα, σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «κόντρα σε ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα δεν εκχωρήσαμε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμά μας στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων. Πέραν αυτού εξασφαλίσαμε ένα ακόμα ισόποσο πρόγραμμα του δικού μας από εκχωρήσεις των τομεακών σε εμάς. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία την οποία καρπώθηκε η οικονομία της Πελοποννήσου και οι πολίτες της».

“Από τα πιο επιτυχημένα διεθνή brand η «Μυθική Πελοπόννησος»”

Σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δυναμική της Μυθικής Πελοποννήσου, η ταυτότητα της οποίας έχει, σύμφωνα με τους πιο έγκριτούς και στρατηγικούς διεθνείς φορείς, εδραιωθεί στις πιο επιτυχημένες της τελευταίας δεκαετίας. «Αυτό θα πρέπει να το αναλογιστούν αυτοί που με χυδαίο πολιτικά τρόπο προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να το αποδομήσουν, ώστε να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ιδιοτέλειες»


«Πετυχαίνουμε διαρκώς μεγάλους στόχους εθνικής εμβέλειας, στηριζόμενοι στους πολίτες της Πελοποννήσου» σημείωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε τη διοργάνωση δύο σπουδαίων γεγονότων το 2019, του συνεδρίου των τουριστικών πρακτόρων των Σκανδιναβικών χωρών και του πρώτου παγκοσμίου αγώνα motocross εφήβων στη Μεγαλόπολη.

“Μόνη προσδοκία οι πολίτες και όχι οι κομματικές δομές”

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σκανδαλολογία που επιχειρεί ο κ. Νίκας ο κ. Τατούλης δήλωσε «Οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν κλείσει τα αυτιά τους σε όψιμους ενδιαφερόμενους που εκφράζουν την τάση αναβίωσης των κακών παλιών εποχών και θέλουν να αποδομήσουν όσα η Περιφερειακή αρχή μαζί και οι ίδιοι με τη σκληρή δουλειά τους έχουν πετύχει σε πολύ δύσκολα χρόνια, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους ιδιοτελή οφέλη.

Η προσωπικότητα του κ. Νίκα χαρακτηρίζεται από «πολιτικό διπολισμό». Άλλα έλεγε έξι μήνες πριν, άλλα έλεγε ένα και δύο χρόνια πριν και άλλα λέει τώρα. Εμείς από την πλευρά μας παραμένουμε ακλόνητα συνεπείς και αξιόπιστοι στις προγραμματικές μας θέσεις και στην υλοποίηση του σχεδίου που έχουμε συμφωνήσει με τους πολίτες».

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η υποψηφιότητά τους. Συνεχίζουμε απόλυτα συνεπείς στην ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και στην κοινωνία, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μόνο από τα κόμματα μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες προοπτικές» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης.

«Μόνη μας προσδοκία είναι οι πολίτες και όχι οι κομματικές δομές και κομματικοί αρχηγοί, γιατί είναι γνωστή η βλάβη που έχουν προξενήσει με τη συμπεριφορά τους στην Ελληνική κοινωνία» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης μιλώντας για τον κ. Νίκα σημείωσε :

«Ο κ, Νίκας είναι μια διπολική προσωπικότητα. Άλλα πράγματα έλεγε πριν από έξι μήνες, άλλα πράγματα έλεγε πριν από ένα χρόνο, άλλα πράγματα έλεγε πριν από δύο χρόνια. Ξαφνικά κάτω από την καινούρια του ιδιότητα (σσ αυτή του υποψήφιου περιφερειάρχη) φτάνει σε μια ακραία θεώρηση. Η θεώρηση αυτή του δίνει τη δυνατότητα να στραφεί εναντίον και της οικογενείας μου. Όταν ο ίδιος όμως είχε συγκεκριμένα προβλήματα, όταν ένα στέλεχός μου, παλιό, βγήκε δημόσια και του έκανε κριτική εγώ πήρα δημόσια θέση και τον εγκάλεσα στην τάξη. Για να προστατεύσω το πολιτικό πρόσωπο και το κύρος του δημάρχου και της οικογενείας του, από την οποιαδήποτε πολιτική επιδίωξη. Αυτό το λέω για να παραδειγματιστεί».

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης ανέφερε, μιλώντας για τον κ. Νίκα :

 «Είδα ότι μου έκανε επίθεση για το ΣΔΙΤ της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των αποβλήτων. Θα πρέπει να πω κάτι που έχω πει και άλλες φορές και μένει αναπάντητο. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες και να πει για τα δύο πρώτα χρόνια, που ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου αντιδρούσε κάθετα απέναντι στο σχέδιο μας, τη μια λέγοντας ότι είναι ακριβό, την άλλη ότι είναι αναποτελεσματικό. Γιατί αυτά τα χρόνια καθυστέρησε το έργο; Και να μας απαντήσει για κάτι. Γιατί αυτό το χρονικό διάστημα, αυτής της αντίδρασής του, έχει άμεση σχέση με τα δύο χρόνια της σύμβασης που είχε κάνει με τον υπόδικο κ. Καράμπελα; Ήταν γνωστός με τον κ. Καράμπελα; Τον γνώριζε τον κ. Καράμπελα; Είχε σχέση με τον κ. Καράμπελα;».

Η αναφορά στον γραμματέα της ΝΔ

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η αναφορά του κ. Τατούλη στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη . «Θέλω να πω και να στείλω ως μήνυμα στον γραμματέα της ΝΔ. Θα πρέπει να είναι πολύ πιο συνεσταλμένος όταν κάνει διάφορες αναφορές» συνέστησε ο κ. Τατούλης στον κ. Αυγενάκη και μίλησε για «πρωτοβουλία» και προσπάθεια του γραμματέα της ΝΔ «να ματαιώσει αποτέλεσμα διαγωνισμού υπέρ τρίτου ευνοούμενου δικού του, με την ίδια καταγωγή»! Μάλιστα, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι έχει σχετική πληροφόρηση από αντιπεριφερειάρχη του! «Να σέβεται όταν πατάει τα χώματα της Πελοποννήσου», είπε ο κ. Τατούλης και κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς δεν μασάμε από το νταηλίκι του».

Για την κόρη του και το ψηφοδέλτιο

Σημαντική ήταν και η αναφορά του κ. Τατούλη στην κόρη του, Εύη, και το ζήτημα της παρουσίας της στην πρόσφατη ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Τέλος, αναφερόμενος ο κ. Τατούλης στα ονόματα του συνδυασμού του και το πότε θα τα ανακοινώσει δήλωσε ότι αυτό θα γίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις και στη Μεσσηνία.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ