ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ο ΤΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΡΩΜΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ( ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).Υπεγράφη σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2019, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τόμος Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρουσία του Προκαθημένου της νεογέννητης Εκκλησίας, Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Το ιστορικό αυτό γεγονός κάλυψαν Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Τουρκικά δίκτυα μετέδωσαν απευθείας την Τελετή, ενώ στο Φανάρι κατέφθασαν και Ρωσικά ΜΜΕ. Εκεί και τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Assosiated Press.

Έγκυροι αναλυτές σημειώνουν ότι το γεγονός της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας πήρε παγκόσμιες διαστάσεις λόγω της στάσης της Μόσχας, του προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις θα ήταν ένα ενδοεκκλησιαστικό γεγονός, που θα φορούσε τους εκκλησιαστικούς συντάκτες.

Της υπογραφής του Τόμου προηγήθηκε Δοξολογία επί τη αφήξει του Κιέβου Επιφανίου και κατόπιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον Ουκρανό προκαθήμενο και τον Ουκρανό πρόεδρο στο Πατριαρχικό Γραφείο.

Ο Πατριάρχης είπε ότι ο πρόεδρος Ποροσένκο έφερε πάλι σοκολάτες και ελπίζει αυτή την φορά να πειστούν όλοι ότι δεν δόθηκαν χρήματα, όπως κακόβουλα κάποιοι διέδιδαν.

Στο Φανάρι επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού και οικουμενικότητος!

Μετά την υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στον Πατριαρχικό Ναό, ακολούθησε δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου.

Παρόντες Αρχιερείς και των δύο Εκκλησιών, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ανάμεσα στους Ουκρανούς ιεράρχες και οι δύο που προήλθαν από την Ρωσική δικαιοδοσία στην Ουκρανία, Συμεών και Αλέξανδρος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι ο πρόεδρος Ποροσένκο έφερε πάλι σοκολάτες και ελπίζει αυτή την φορά να πειστούν όλοι ότι δεν δόθηκαν χρήματα, όπως κακόβουλα κάποιοι διέδιδαν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνοδευόταν και από την οικογένειά του.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ