ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΠΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ 15 ΧΡΟΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΗΡ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ.Θρήνος στην κηδεία του άτυχου μαθητή που βρήκε τραγικό θάνατο επιστρέφοντας από το σχολείο του. Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα στην Αίπεια για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Νίκο Δημόπουλο.

Η οικογένειά του, συγγενείς και συμμαθητές του αποχαιρέτησαν τον Νίκο, σήμερα το μεσημέρι, υπό βροχή, στην Αίπεια. Η κηδεία του άτυχου 15χρονου μαθητή έγινε στις 15.00 στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης.

 Ο Νίκος Ηρ. Δημόπουλος, μαθητής της Α' Λυκείου, επέστρεφε σπίτι του στην Αίπεια με τα πόδια και ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ρομα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κι αναποδογύρισε τον χτύπησε θανάσιμα.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έξω από τη Θουρία και το αυτοκίνητο με οδηγό έναν Ρομά κατευθυνόταν προς Καλαμάτα. Ο μαθητής είχε τελειώσει από το σχολείο και κατά τραγική ειρωνεία δεν πήρε το λεωφορείο γιατί -όπως λένε συμμαθητές του- είχε ξεχάσει την κάρτα του και φοβήθηκε μη γίνει έλεγχος και τον κατεβάσουν.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε και τα στοιχεία που μας έδωσαν άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν τον 15χρονο μαθητή, αλλά και τις φειδωλές πληροφορίες από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο έφυγε στο αντίθετο ρεύμα μετά τη στροφή του Λάμπου, προς τη Θουρία, ανατράπηκε και παρέσυρε το παιδί. Ο μαθητής μάλιστα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διασωληνώθηκε και οι ιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να τον σώσουν. Δυστυχώς όμως, η κατάστασή του ήταν τόσο άσχημη που μετά από λίγο κατέληξε.

Στο σημείο του δυστυχήματος εκτός από την Τροχαία Καλαμάτας έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα οι πυροσβέστες φτάνοντας και βλέποντας το αυτοκίνητο, έψαξαν για τον οδηγό μήπως χρειαστεί να τον απεγκλωβίσουν. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο οδηγός είχε ήδη συρθεί έξω από το όχημά του και είχε... εξαφανιστεί. Μισή με μια ώρα μετά εμφανίστηκε πάντως ένας Ρομά στην Αστυνομία και είπε ότι αυτός είναι ο οδηγός.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, πολύς κόσμος ξέσπασε για την επικίνδυνη οδήγηση των Ρομά στους δρόμους. Σπινιαρίσματα, μεγάλες ταχύτητες, κυνηγητά μεταξύ τους ή με τους αστυνομικούς, αλλά και μαγκιές έτσι για την ευχαρίστησή τους, ξεσηκώνουν τους κατοίκους στα πεδινά των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Επανειλημμένα, άλλωστε, έχουμε δεχτεί παράπονα και καταγγελίες από γνωστούς, φίλους και αναγνώστες ότι έχουν φτάσει σχεδόν να πιαστούν με Ρομά στα χέρια, γιατί οδηγούσαν επικίνδυνα και παρά τρίχα να χτυπήσουν τους ίδιους ή μέλη της οικογένειάς τους.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ