ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 400Μ. ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.Παγωμένο είναι το χωριό μας και στα λευκά ντύθηκαν από χθες το βράδυ όλα τα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας. Το χιόνι μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέβηκε αρκετά χαμηλά. Έτσι το πρωί η Μεσσηνία ξύπνησε στα λευκά με το χιόνι να φτάνει ακόμα και στα 400 μέτρα υψόμετρο.

Η πρώτη πρωινή ανακοίνωση της Αστυνομίας [07.00] κάνει λόγο για κλειστό δρόμο στην Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης μόλις από το 15ο χιλιόμετρο και μέχρι και το 42ο. Ωστόσο τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν αναλάβει δράση και εκτιμάται ότι αργότερα μέσα στη μέρα ο δρόμος θα ανοίξει. Το χιόνι έπεφτε πυκνό κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι πολλών ορεινών χωριών να ξυπνήσουν στα λευκά.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία ΠΕ Μεσσηνίας, το έχει στρώσει μέχρι και τα 400 μέτρα ενώ δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα εκ νέου χιονόπτωση.

Συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς σε πολλά σημεία λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού έχουν πάγο, ενώ πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρο απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ