ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΙ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.Σύσκεψη με Προέδρους Συμβουλίων και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή άλλων αιρετών του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν οι ανάγκες ανά Τοπική Κοινότητα σε θέματα οδοποιΐας, δημοτικής και αγροτικής, ύδρευσης, σχολικών κτηρίων, προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.λπ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατεος έθεσε τα προβλήματα του χωριού μας και ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Αναφέρθηκε και στα προβλήματα του Ιππόδρομου και για το ιππικό κέντρο το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του.  Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του χωριού μας κύριο Νικόλαο Νίκα άμεσα να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες  ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην παρέμβαση με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Δήμου Καλαμάτας» και την υποβολή αιτήσεως για την ένταξη της πράξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, με προϋπολογισμό άνω του 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 300.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.
Στόχος της είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.


Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε, ακόμη, και στη διενέργεια παρέμβασης για την αναβάθμιση των πάρκων του Δήμου που βρίσκονται στο Πήδημα, τον Άγιο Φλώρο, τον Άρι και τη Βέργα (Αλμυρό), εν όψει της θερινής περιόδου.

Τέλος, επεσήμανε πως η χρηστή διαχείριση των χρημάτων του Δήμου θα συνεχισθεί και κατά την προεκλογική περίοδο.
Θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους Προέδρους και Εκπροσώπους Κοινοτήτων των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ