ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα! Χιλιάδες πολιτών, από την Καλαμάτα  καθώς και επισκέπτες, παρά το τσουχτερό κρύο και με χιονισμένα τα γύρω βουνά, κατέκλυσαν τους προβλήτες του λιμένα για τον Αγιασμό των υδάτων, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της εορτής των Θεοφανείων!

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθησε θρησκευτική πομπή που κατέληξε στον χώρο απέναντι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, όπου και έγινε ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμένα και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Φέτος δεν συνέβη κάποιο απρόοπτο με τα περιστέρια, τα οποία απελευθερώθηκαν χωρίς απώλειες…


19 κολυμβητές έπεσαν για τον Σταυρό με τον 13χρονο Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο να τον πιάνει πρώτος!

Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης μίλησε για τις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε μπροστά ως Έθνος κι ως λαός, κυρίως στα εθνικά θέματα και τόνισε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας.
Τέλος ευχήθηκε για “υγεία, πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη”

Στην τελετή του Αγιασμού πάνω στο πλοίο της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με τον Μητροπολίτη, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Πεταλάς, ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης και “έσπασε το πρωτόκολλο” ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Σαραβάκος.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ