ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ.Μετά θλίψεως και επ’ελπίδι αναστάσεως, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ  ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αδελφού εκ Κουράς και Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου.

          Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα ψαλεί τήν Κυριακήν 13ην Ιανουαρίου 2019 καί ωραν 1ην μεταμεσημβρινήν εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ως ανω Ι. Μονής Βουλκάνου.

    Εκοιμήθη σήμερα 11 Ιανουαρίου 2019, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος, πρώην Ηγούμενος της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.

             Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, γεννήθηκε στη Μεσσήνη το έτος 1951. Εκάρη Μοναχός το 1979 στην Ιερά Μονή Βουλκάνου από το μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη.

               Υπό του ιδίου χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1980, ενώ το 1987 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και το 1992 Πνευματικός-Εξομολόγος.

             Διετέλεσε Καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής από το 1980 έως το 2007, οπότε παραιτήθηκε. 

     Διορίστηκε Εφημέριος της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πετραλώνων από το 1981 μέχρι το 2011, όπου και παραιτήθηκε από την ενεργό εφημεριακή υπηρεσία για λόγους υγείας.

           Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την βαθεία θλίψη του για την εκδημία του εν λόγω Ιερομονάχου, δεόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ