Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΗΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ «ΊΜΙΑ», ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1996,Με κάθε λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή τελέστηκε την Κυριακή 03 Φεβρουαριου 2019 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων στις βραχονησίδες «Ίμια», τον Γενάρη του 1996, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Η Κάλυμνος, σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τίμησε την μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έχασαν τη ζωή τους πριν 23 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα, την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των «Ιμίων».

Στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε και στο Αρχιερατικό μνημόσυνο που ακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό ιερέων της νήσου.

Παρόντες στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο και στο τρισάγιο που ακολούθησε στο μνημείο των τριών Αξιωματικών του Π.Ν., ο Βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο τέως Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ. Διακομιχάλης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Γεώργιος Μαύρος, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μιχαήλ Μπούκης και αρκετοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Λάμπρος Ναζίφης, ο Διοικητής Συνταγματάρχης Κων/νος Δαλάκης και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από το 5/42 ΣΕ, ο Κυβερνήτης της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και αντιπροσωπεία Αξιωματικών ΠΝ και ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Πλωτάρχης ΠΝ Ιωάννης Καρδαράς, ο Διοικητής της 8ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Αργυράκης, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης με αντιπροσωπεία σπουδαστών, από το Α.Τ. Καλύμνου ο Υπαστυνόμος Β’ Αθανάσιος Τσούτρας, εκπαιδευτικοί αντιπροσωπείες των σχολείων με τις σημαίες τους, πολλοί μαθητές, πρόσκοποι και πολύς κόσμος.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ