ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος σε ηλικία 76 ετών.

Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Η εξόδιος Ακολουθία σύμφωνα με πληροφορίες θα τελεστεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας (12.00).

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ορίσθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.

Ο Μητροπολίτης ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική- Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους.

Ήταν γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας "Γιώτης".

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969.

Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη απο την Ιεραρχια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ