ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ 2019»Tην Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Καποδίστριας του Πολεμικού Μουσείου παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ 2019» που ήταν αφιερωμένη στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες. Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που εκπροσώπησε και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, επεσήμανε τη σημασία και το ρόλο των οχυρών της «Γραμμής Μεταξά» στη διάρκεια του Β΄ Π.Π. και στην προσφορά τους στη νίκη των Συμμάχων κατά του Άξονα.

 Χαιρετισμό απηύθυναν στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Μεσσήνιος Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, το Πολεμικό Μουσείο είναι υποστηρικτής της προσπάθειας για την ανάδειξη των Οχυρών και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ιστορικοί και ερευνητές Νίκ. Γκιρμπάτσης (Στρατιωτικός & Συγγραφέας) Κων. Τοκμακίδης (Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ.) και Κων. Λαγός (Ιστορικός) παρουσίασαν γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες για την ιστορία του οχυρού κατά τη γερμανική επίθεση του 1941, αλλά και μοναδικές ενδιαφέρουσες πτυχές της κατασκευής του έργου, που ήταν το μεγαλύτερο της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Επόμενη εκδήλωση «ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ 2019» στο Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019  και ώρα 18.00.

ΠΗΓΗ: kranosgr.blogspot.com

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ