Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ «"ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ"» ΔΗΛΩΣΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ,


Τους τσιγγάνους να μην πουλήσουν τη ψήφο τους και τους πολιτικούς να μην επιχειρήσουν να εξαγοράσουν τσιγγάνικες ψήφους, καλεί η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”, η οποία θα επισκεφθεί και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσει την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης όταν διαπιστώνονται τέτοια περιστατικά…

Σε ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” τονίζει σχετικά: “Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πρακτικές του παρελθόντος με γενικευμένα κρούσματα δωροδοκίας πληθυσμών Ρομά κατά τις αναμετρήσεις εθνικών η αυτοδιοικητικών εκλογών με χρηματοροή και εξαγορά ψήφων.

Οι πιο πάνω πρακτικές δεν τιμούν το νομικό μας πολιτισμό, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα των πολιτών Ρομά και συνιστούν κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα.

Δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους, πάρα τις τρομακτικές δυσκολίες για την καθημερινή τους επιβίωση, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια περιστατικά και να καταγγέλλουν αμέσως τέτοιες απόπειρες τόσο στη νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας όσο και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα επισκεφθεί σύντομα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ενημερώσει σχετικώς και να επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης της Δικαιοσύνης σε τέτοια συμβάντα.

Στο ύψος των περιστάσεων καλούμε να σταθεί και το πολιτικό σύστημα της χώρας επιδεικνύοντας τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στις παθογένειες του παρελθόντος”
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ