ΜΥΡΙΖΕΙ «ΜΠΑΡΟΥΤΙ» ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ «ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Πανελληνίου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, παρουσία 600 ατόμων, η «ατμόσφαιρα» έχει αρχίσει να «δυναμιτίζεται» επικίνδυνα. Το βράδυ της Τετάρτης μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε μια «αφισοκόλληση» άνευ προηγουμένου, καθώς «έντυσαν» με αφίσες όλη την πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».
Αυτή τους η ενέργεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο οποίος προχώρησε σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ για λαϊκισμό, αντιδημοκρατικές διαδικασίες και ανευθυνότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε την «αφισοκόλληση» του Εργατικού Κέντρου ως ένα λυπηρό φαινόμενο που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του. Πρόσθεσε ότι οι ιδέες δεν προβάλλονται με τον τρόπο που επέλεξε το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν έχει «χρώμα», είναι χώρος «ιερός» και μέσα σε αυτό γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη παράταξη ό,τι ζήτησε πάντα το είχε, κατηγορώντας παράλληλα την κομματικοποίηση του συνδικαλισμού και τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι αυτή την περίοδο στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν δύο φωνές, μία αυτή του λαϊκισμού, της υποκρισίας, των αναχρονιστικών ιδεών και της ανευθυνότητας, και μία του ρεαλισμού, της προόδου και της αντικειμενικότητας, που εκφράζει αυτή τη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σε ερώτηση για το αν ύστερα και από αυτό το γεγονός ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβεί τις ημέρες του συνεδρίου (14-17 Μαρτίου) στην Καλαμάτα, ο κ. Τσώνης συμφώνησε ότι το κλίμα δεν είναι καλό και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουμε την πλευρά του ΠΑΜΕ για το τι έχουν στο «μυαλό τους». Ωστόσο, σημείωσε ότι δε φοβάται, ενώ θα εισέλθουν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κατά την έναρξη του συνεδρίου, αυστηρά όσοι κατέχουν «πρόσκληση».
Λίγη ώρα αργότερα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, απάντηση στον κ. Τσώνη εξέδωσε το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, όπου αναφέρει αναλυτικά:
«Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας Τσώνης Σωτήρης, πρωταγωνιστής των συνδικαλιστικών μεταγραφών  - στέλεχος της Ν.Δ., εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ και πλέον υποψήφιος με την  ΠΑΣΚΕ - για άλλη μια φορά απέδειξε ποιους εκπροσωπεί.
Καθαρά και ξάστερα μίλησε για κοινωνική συναίνεση επικαλούμενος τον κοινωνικό διάλογο. Τον κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, που οδήγησε τους μισθούς στα 586 και 511 ευρώ, που κατάργησε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Που άνοιξε τον δρόμο στην κυβέρνηση, ώστε να βάλει εμπόδια και δυσκολίες στην κήρυξη της απεργίας.
Ο κ. Τσώνης μαζί με το “ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ” και τον Καραγεωργόπουλο (γνωστό επιχειρηματία και εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ),  για την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προγραμματίζουν να ολοκληρώσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 8ώρου με πλήρη απελευθέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Αυτές είναι οι εντολές της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετούν αυτοί οι “συνδικαλιστές”.
Για να πετύχουν αυτούς τους σχεδιασμούς, οι εργοδότες θέλουν να έχουν φυσική παρουσία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλουν να έχουν φυσική παρουσία και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται σε λίγες μέρες στην πόλη μας.
Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν νοθείες στις εκλογές των σωματείων με σκοπό να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, φτιάχνουν σωματεία σφραγίδα για να εκλέγονται σε "καρέκλες", είναι σε συνεννόηση με την εργοδοσία ώστε να στέλνει η εργοδοσία με το ζόρι τους εργαζομένους να ψηφίζουν στα σωματεία τους (που ακόμα και αν δεν πηγαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πάνε τα αφεντικά με τις ταυτότητες των υπαλλήλων τους). Σε αυτό το σχέδιο έχει προσωπική συμβολή και  ο συγκεκριμένος πρόεδρος του Ε.Κ Καλαμάτας!
Τέτοιο συνέδριο θέλουν να κάνουν στην Καλαμάτα. Νόθων αντιπροσώπων, εργοδοτών, ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Θέλουν τους εργαζόμενους "σκυμμένους" απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, οι εργατοϋπάλληλοι της Καλαμάτας να μην τους κάνουν την χάρη. Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουν τις διεκδικήσεις μας, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Σε αυτό τον αγώνα οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, δίνουμε και θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες. Μας ξέρεις και μας βλέπεις καθημερινά, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις απληρωσιές, την εργοδοτική αυθαιρεσία κ.τ.λ.
Η αηδία που νιώθεις από τη "βρωμιά"  που κυριαρχεί στις ηγεσίες που κυριαρχούν στο εργατικό κίνημα να γίνει δύναμη για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή των συσχετισμών, για την απαλλαγή από τους εργατοπατέρες. Αυτό κρίνεται από τη δικιά σου συμμετοχή!
Σήμερα όλοι πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την ημέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Κανένας να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα συνέδριο νόθων και εργοδοτών
Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτα.ΠΗΓΗ: www.tharrosnews.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ